fredag 19. september 2014

Mange gamle sykler skapte glede.


Da flere av de "faste" RUN'erne meldte pass dukket det flere nye opp i stedet. Og det attpåtil på skikkelige originale klassikere, ikke noe replika der i gården. Det er sånt som gjør det ekstar kjekt å drive denne bloggen.Turen denne gangen gikk fra Øyrane Torg via Garnes og Gjerstad på Osterly og ut til Osterøy Kroa i Lonevåg. Ikke så veldig langt tur denne gangen med andre ord, men både mørke og temperaturfallet kommer relativ fort på denne tiden av året. Da hjelper det faktisk lite med dagtemperaturer opp mot 20 grader og strålende sol.
1954 Speed Twin, det er her Triumph har Speed navnet fra Olav og Roald.
 Mye av fokuset ble selvfølgelig rettet mot de to ny kommerene kom med hhv en Speed Twin 500og en Trident 750. Triumphs første tripple. Speed Twinen var i sin tid kjøpt ny i Molde, hvis jeg ikke husker feil, og var bare brukt fra den var ny i 54 og frem til 63. Siden det har den stått lagret inntil nåværende eier fikk hendene på den i vår. Etter det har selvfølgelig alt som står seg ihjel, som dekk, virer osv, blitt skiftet. Det samme har tenningen. Utover det er sykkelen helt original og det er tydelig å se at dette en sykkel som ikke har blitt skrudd i hjel.
Flott Trident, sammen med en Tiger 955 og en Speedy R
Tridenten var også kjøpt inn som et prosjekt og kommer fra USA. I flg eier var det ikke gjort så nye mer enn skaffe nytt tenningsanlegg, lakke tanken og deretter puse og polere på sykkelen. Uansett så den så den veldig fin ut nå og det er virkelig kjekt å få se disse syklene på veien også.
Bjørn ute å prøvekjører Speed Triple - har vi ett nytt sykkelbytte på gang
 Ellers så rik praten som vanlig lett rundt ute bordene på kroen og selv om vi prøvde å reise avgårde før det ble mørkt, klarte vi det ikke. Regner likevel med at alle fikk en fin tur hjem i høstmørket.
Det tegnes og forklares.......
Fremover nå er det ikke satt opp noe flere turer, men hvis været blir bra så blir det gjerne et bonus RUN eller to før vi gir oss helt. Det er bare å følge oss her på bloggen eller på vår nye FB-side.

Før kveldens RUN hadde jeg en liten runde over Vikafjell og Gaularfjell.
Et område med mye fine MC-veier
På Vikafjellet

På fergen fra Vangsnes. Balestrand til venstre i bilde. Norge er vakkert.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar