lørdag 23. mai 2015

Invitasjon


Triumph i Vest slår på stortrommen og inviterer til mc-sesongavslutning på idylliske Skjerjehamn i Gulen fredag 16. oktober 2015. Det blir middag fredag kveld og overnatting til lørdag. Vær oppmerksom på at påmelding utelukkende skjer her på bloggen og svarfristen er kort. De som  vil være med må bestemme seg innen 29. mai. 


Utsikt fra Pakkhuset mot sveitservillaen.

Dette blir en sosial samling hvor alle Triumph-eiere sammen med ektefelle, ledsager, samboer eller partner kan delta. Avhengig av værforhold er det tenkt å kjøre sykkel ut der, men de som ønsker det kan selvsagt benytte bil. De som velger sykkel møter på et av våre faste møtesteder, Shellstasjonen på Breistein, Hylkje kl. 1400. De som kjører bil kan ta fergen fra Leirvåg til Sløvåg kl. 17.15. Da er det passe tid til ankomst Skjerjehamn som for samtlige er satt til kl. 18.00. Beregnet kjøretid fra Bergen sentrum til Leirvåg er ca. 1 time og ti minutter, men snakk gjerne med kjentfolk hvordan trafikken vanligvis flyter en fredags ettermiddag på de trakter. Kl. 19.00 blir det samling i en av sveitservillaens stuer hvor vi legger opp til en felles aktivitet. Selve middagen er satt til 20.30. Pris blir kr. 1390,- pr. pers. enten man velger enkelt- eller dobbeltrom. Prisen inkluderer overnatting, frokost og to-retters middag.

Jim & Jay avslutter service-uken samme dag og er selvskrevne gjester, men det stopper ikke der. Magne inviterte også deres sjef og Londons desidert beste triumphforhandler, Dave Lilley og hans sjarmerende kone, Heidi. De trengte ikke lang tid på å bestemme seg. Allerede neste dag kom denne meldingen: "Wow!! Yes please we would love to come along!"

Skjerjehamn er en perle av et sted og vi kan love at dette virkelig er noe å glede seg til. Handelsstedet har en historie helt tilbake til 1600-tallet. Senere ble det bygget dampskipskai og det ble et omlastingssted for flere båtruter, men også i seilskutenes tid var det et viktig stoppested. Selve hovedbygningen, den imponerende sveitservillaen, er fra slutten av 1800-tallet og nå som da fungerer den som gjestgiveri. Opp gjennom tidene har det blitt drevet med en rekke aktiviteter her, blant annet brennevinsutsalg, slipp og notoppheng, i tillegg til telegraf, post og butikk. Den koselige landhandelen står der ennå. Den ikke ukjente Gjest Baardsen skal også ha sittet fengslet i stedets lille skjenkestue.
Edle dråper nytes i salongen mens solen er i ferd med å gå ned.


Jeg besøkte Skjerjehamn første gang i 1997 og ble imponert over stedets sjarm. Siden den gang har det skjedd mye. På 2000-tallet kjøpte fiskeoppdretter Ola Braanaas stedet, og skal ha investert titalls millioner i restaurering og oppgradering. Det fine ved det hele er at alt er gjort så pietetsfullt at stedet i all hovedsak fremstår slik det var. Da Henning og jeg dro ut der 1. april i fjor slo det meg at gjestgiveriet kan minne om et av de historiske hoteller, men selv om stilen og mye av det gamle inventaret er intakt, er det likevel gjort betydelige utbedringer. Blant annet har alle rom fått bad, men også det er gjort med en slik sans for tidsriktige detaljer at man kunne tro at badene er bygget samtidig med det øvrige.
Laffen (øverst) og undertegnede hilser
ferdafolket velkommen.

4. august 2007 var en minnerik dag på Skjerjehamn. Da var nemlig den kjente og kontroversielle billedhuggeren Knut Steen der og foresto avdukingen av sitt verk, statuen av folkekongen Olav V. Statuen var egentlig bestilt på oppdrag til Oslo, men da utformingen av monumentet skred frem, ombestemte de seg i hovedstaden. En rekke interessenter meldte seg, men det ble altså Braanaas og Skjerjehamn som trakk det lengste strået.

Den flotte aprilturen vår i fjor var egentlig tenkt som en dagstur, men akkurat da vi hadde begynt på hjemturen fikk vi en innskytelse. Hvorfor ikke bli natten over? Vi hadde jo sett flaskene med kongeøl oppe i landhandelhyllen og det ville jo være synd å returnere uten å ha smakt på det fristende brygget. Dessuten hadde vi hørt om middagsmenyen. Tanke ble til handling, vi fikk oss rom og bestilte samtidig en treretters middag litt senere på ettermiddagen. Dermed ble det tid til en liten tur videre utover. Maten vi fikk servert var så tiltalende og velsmakende at det grenset til det overdådige, og det ble ikke dårligere av at kokken ble så inspirert at han like så godt smelte til med en fjerde rett.

Skjerjehamn er også åsted for den mye omtalte Utkantfestivalen som går av stabelen hvert år den siste helgen i juli. Da er det tettpakket med folk i det totalt ombygde, gamle pakkhuset som i dag rommer både restaurant, festlokale og bar, samt flere moderne leiligheter i andre etasje.
Henning har funnet et passende hodeplagg, en tropehjelm,
der han sitter og nyter utsikten fra vinterhagen.


I april i år var Magne, Jens og jeg en tur utover, og det var tydelig at også de ble betatt av stedet. Det var før sesongåpning så vi tilberedte vår egen lunsj i det fri, men vi fikk likevel hilst på to av dem som fra i år av skal drifte stedet. Kokken nevnte selv at han fikk store sko å fylle etter forgjengeren, men han har bred erfaring og mente det skulle gå bra. Det både håper og tror vi også, så om du vil ha med deg en av høstens fineste happenings er det bare å melde seg på.
Inventar i en av stuene i hovedbygningen.
To stykk Triumph parkert foran den koselige landhandelen.
16 kommentarer:

 1. Jeg melder meg på.

  Henning

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott Henning - det er notert :)

   Slett
 2. Eg og Ingrid kommer også

  SvarSlett
 3. Hei, Jon800 stiller også, enkeltrom. Blir kjekt!

  Jon

  SvarSlett
 4. Frk Fryd og meg melder oss på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempeflott Olav. Dere er notert

   Slett
 5. Dette kommer til å bli en uforglemmelig tur ;-) Unni og eg er klar for dette ;-)

  SvarSlett
 6. Vi prøver å få det til :-)
  Ståle og Tove :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den e god, Ståle. Viktig med god og riktig prioritering skjønner du :)

   Slett
 7. Jeg og Susanne stiller.

  Morten

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempe Morten, nå begynner vi virkelig å bli en bra gjeng!

   Slett
 8. Da var også Einar klar for sesongavslutningen

  SvarSlett
 9. Og da var Janet klar også :)

  SvarSlett