onsdag 6. mai 2015

Solfylt vårmønstring

Hr. Dyrkolbotn vakte behørig oppsikt med sitt vakre bygg og matchende antrekk. 
Han fikk da også fortjent omtale i BA's dekning av mc-mønstringen.

Triumphivest har i flere år nå hatt samling på Nesttun for å ankomme mc-vårmønstringen i samlet flokk. Så også denne gangen. Det lovet godt allerede fra tidlig morgenstund med sol og bortimot skyfri himmel samt stigende temperatur fra time til time.


Veteraninspirert custombygg: Hennings praktfulle og 
detaljrike Bonneville 2001 mod.
Gentleman's edition no. 1. Intet mindre. 
Da kreves det kanskje dress og tversover
når man presenterer verket.
Riktignok var det ikke så mange fremmøtte som forventet, men de som kom lot i hvert fall til å ha sett fram til denne tradisjonsrike mc-mønstringen som i år kunne feire 25-års jubileum. 7 fra gjengen var allerede ankommet da vi svingte inn på Shellstasjonen, men den stiligste entreen var det utvilsomt Henning som gjorde. Han ankom på en sterkt modifisert Bonneville årgang 2001 og iført mørk dress, blå skjorte, tversoversløyfe i union jack-mønster samt oldefarens solbriller. Også hjelmen var av det mer spesielle slaget.


Selve bygget er utført på soverommet hans, og i den største hemmelighet. Mannen har sans for å overraske i triumphmiljøet, og det klarte han til gagns. Grunnen til valget av den noe aparte mekkeplassen er enkel nok. Garasjen hans ble revet i fjor høst, og siden mc-byggingen skulle skje i hemmelighet ga valget seg selv. På den måten unngikk han jo også at tilfeldige besøkende skulle få det minste nyss om hva som var på gang.
Åse med sin sjarmerende, 
indiskbygde Royal Enfield.

I det vi ankom Festplassen sluttet Jon seg til oss, og dermed var vi 11 fremmøtte fra TiV. Vi klarte å manøvrere oss inn slik at alle triumphene kam på samlet rekke, slik vi pleier å gjøre det. Deretter var det bare å nyte det deilige vårværet, meske seg med pølser, is og brus og hilse på både kjente og ukjente mc-entusiaster av alle slag. Etter hvert fikk vi kontakt med en Ba-journalist og medfølgende fotograf. Da var det jo bare å henlede oppmerksomheten mot Hr. Dyrkolbotn og hans eminente bygg samt matchende påkledning. Også Marthon og Åse ble intervjuet og foreviget. Senere på kvelden ble stoffet presentert på BA.no og da viste det seg at Dyrkolbotn var blitt oppslag på deres dekning av vårmønstringen. Helt fortjent etter vår mening.
Arrangørene anslo antall sykler til et sted mellom 1200 og 1300, men flere av dem jeg snakket med hadde et inntrykk av at det var færre custombygg og veteraner enn det har vært på tidlige mønstringer med like fint vær. Om dette er riktig vites ikke, men det stemmer i hvert fall med eget inntrykk.
Undertegnede forlot arrangementet akkurat i det de skulle begynne på kåringen av priser, så hvem som vant hva kan du dessverre ikke få her.
Martin og BA-journalisten som dekket mc-mønstringen.
Det fine været og den gode stemningen gjorde at tiden gikk fort, så den løst planlagte turen i TiV-regi ble droppet. I stedet møttes vi senere på Er-An veikro. Noen dro direkte opp der etter arrangementets slutt, mens noen av oss hadde hatt en liten avstikker ut i distriktet først. Men noen får jo aldri nok, så etter Er-An gikk ferden til Torget hvor kvelden ble avsluttet. Dermed var det gått drøyt 11 timer siden vi dro hjemmefra. Vel anvendte timer i det flotte været etter vår mening.




Nyrekrutteringen ser ut til å være sikret.


Ganske så spesiell caferacer dette her...






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar