fredag 10. mai 2013

Tur til Skjerjehamn

Etter gårsdagens regnvær og en laber vårmønstring på Lagunen så måtte jeg ut på tur i dag. Spesielt etter at jeg mottok rapporter om godt vær fra Triumph gjengen som dro på tur til Jondal. Klokken 10 salte jeg opp, solen skinte og alt så ut til å bli en perfekt dag. Den første halvtimen ut fra Bergen er ikke så spennende. Mens straks du kommer over på Knarvik siden åpnet det seg mange muligheter. Tenkte først å dra rett ut til Leirvåg i Austrheim og så gjøre hele Byrknesøy. Men når jeg kom til Hagelsund broen tok jeg en stunt avgjørelse. Jeg drar via Alversund og Radøy og ut til Leirvåg. Tanken måtte fylles og det ble PitStop på Best stasjonen i Alversund.

Da jeg satt der og nøt litt kaffe, så kom jeg på at jeg kunne ta en tur å besøke Geir på Star Bugs. Han holder til litt oppe i Alversund og jeg gikk for stunt besøk. Da jeg kom ned til Star Bugs lokaler var det ingen Geir og se. Men traff på noen hyggelige og interessante personer der. Praten kom fort inn på motorsykler, biler med mer. Det viste seg at det var blant annet eieren av lokalet jeg snakket med. Han hadde en Porsche 356 hjemme i sin besittelse, men drømte stadig om en 911 cab. Til nød en Mercedes cab. Til slut var det på nytt å bryte opp og turen skulle fortsette...men hvilken vei? valget var via Seim og rett ut til Leirvåg. Nå nærmet jeg meg Tiger Jon sitt nærområde. sist jeg var hos han bøttet det ned. men nå skinte solen og det var virkelig vår i luften. Jeg kjørte like ned på kaien og selvfølgelig var fergen akkurat gått. Men da er det utrolig stille på kaien de neste 30 minuttene. Og en liten Power nap er på sin plass.
Vel ombord på fergen så ble det en ny kaffe og noget attått. Turen med fergen var utrolig flott. Blank sjø og sol. kan ikke bli bedre. Over på andre siden tok jeg en liten pause igjen. Lot all trafikk kjøre avgårde. etter 10 minutter var veien min, bare min. Jeg dro rett fra fergeleiet mot Byrknesøy. Nå er det bare perfekte motorsykkelveier som venter. 
Over på andre siden av Golden gate så tok jeg til høyre og satte kursen mot Skjerjehamn. Etter noen hundre meter så går veien over i Tiger og Explorer standard. Det ble litt stram kjøring på noen kilometre med grusvei med hot roden min. Men det gikk fint. Vel fremme på parkeringen stod Olav den 5 og tok i mot meg. Og han skulle ikke bli den eneste.
Jeg havnet midt oppi kaffe testing på kaffeen på Skjerjehamn. Her var det en utrolig hyggelig og gjestfri betjening. Her er Triumph folket velkommen som selvfølgelig alle andre. Det var bare å ringe så kan vi bestille mat på forhånd om vi skal ta et RUN ut dit. Tror folk kommer til å smelte av de flotte omgivelsene, husene og innredningen. Kaffen og vaflene falt i god smak hos meg. Det samme var praten i kaffeen. Men alt har en ende, så det var på tide med returen.
 
Jeg bestemte meg for å dra mot Duesund, og sånn ble det. Like før fergeleiet kom jeg på at jeg aldri hadde kjørt strekket mellom Duesund og veien til Matre/Oppedal. Da var saken klar...sånn ble det. På nytt ble jeg fasinert av de flotte mc veiene. Herlig. På vei forbi Dyrkolbotn...alle kjempers fødested fant jeg ut at jeg tar en Magne Lepsøy manøver. Man kjører da ikke korteste og mest traffikerte vei hjem. Så på Romarheim så ble det en kjapp venstre sving og Modalen next. I Modalen fikk jeg følelsen av at Cafe Raceren også trengte påfyll. Kjører litt på nåler etter at jeg bygget om speedometeret. har da ikke tripptelleren lengre og det meste går da på rein gjetting. Full tank fra den lokale pumpen....Eksingedalen here I come. Den dalen er den vakreste i Norge har jeg bestemt meg for. Men i dag, så var den kald...meget kald. Isen lå fremdeles i de stille delene av elven som renner flott nedover dalen. Kulden hadde tært på batteriet på telefonen så det ble ikke mer bilder denne turen. Men kort fortalt så ble det litt kaldt på vei mot Stamnes. Deretter steg temperaturen og og det ble skikkelig fint frem til Dale. Der begynner transport etappen hjem. det lille som kom av regn var ved Toro fabrikken i Arna. Men dette la ingen demper på turen. I skrivende stund så nyter jeg reprise av denne flotte turen i dag. Og anbefaler alle og kjøre den, enten sammen med flere aller alene. Stor takk til de jeg møtte underveis. 

3 kommentarer:

  1. Ingen tvil om at du hadde en fin opplevelse her Henning. Og kjekt at du tok deg bryet med å dele det med oss andre. Var på Skjerjehamn for mange år siden på jubileumsfest, og med dykking og jakt på programmet. Stedet er virkelig en perle og byr på mange muligheter. Her kunne man leid seg inn for en natt og folk kunne tatt seg frem med mc eller båt etter eget ønske. Kunne blitt en kanon helg!

    SvarSlett
  2. Som det ble sagt i Rosendal. Hvis man har planer om å ta en tur, er det bare å bestemme seg for dato og reisemål. Så annonserer man det her på bloggen og de som kan og vil henger seg på. Resten må vente i spenning på rapporten. Det er uansett umulig å få det til å passe for alle.

    SvarSlett
  3. Altid like kjekt å lese rapporten fra andre som har vært på tur. Dette hørtes for å være en spennende rute. Takker for artikkel og flotte bilder.

    SvarSlett