mandag 27. mai 2013

Konge tur på konge veier


Det blir aldri feil og ta turen over Bjørnafjorden og til Våge, for så å fortsette turen innover mot Hardanger. Både veiene og naturen rundt er som skapt for motorsykkelmagi.Det har blitt mange turer i regn i år og kanskje var det litt usikre værmeldinger som gjorde at vi bare var fem sykler på årets tredje RUN. Været ble imidlertid mye bedre enn forventet og selv om temperaturen datt noen hakk utover kvelden, ble det en meget flott tur på tørre veier for de som deltok.

Etter å ha svingt oss ut av Tysnes og satt kursen sørover mot Ølve er det nesten som en blir målløs. Selv om vi har sett det mange ganger før, er det like fantastisk å se utover landskapet. Blå glitrende fjord, grønne bakker, høye hvitkledde fjell, alt opplyst i ett sterk solskinn er til å ta pusten av en. Jeg blir aldri mett av å kjøre her i dette fantastiske maleriet med de nesten folketomme veiene. Det er ikke det minste rart at vi er litt "høy" etter en slik tur.

Vi legger turen innom Strandebarm Fjordhotell for en kopp kaffe og på som mange andre overnattingssteder må du kunne snakke engelsk for å få brakt frem ditt ærend. Servicen er upåklagelig og får både kopper og kanner ut til oss der vi sitter på altanen.

Vi har fortsatt mange mil igjen med innbydende motorsykkelvei og vi setter kursen tilbake mot Mundheim og deretter videre til Tysse vi Eikelandsosen. Selv om vinteren har satt noe spor her og der er veien fortsatt veldig fine å kjøre på, i Vestlandsk målestokk vel og merke.

Fremme på Bjørkheim er de i ferd med å stenge når vi kommer, uten at det plager oss nevneverdig. Ole har nemlig noe lurt i sideveskene. Denne gangen er det hjemmelaget pai og medbrakt kaffe som står på menyen. Til dere som ikke var med og kanskje lurte,  paien smakte meget bra. Siden vi var så få, ble det jo større stykker på oss som var der. Så takk skal dere ha :-)
På Bjørkheim, sluttet Rune seg til følget også, han hadde vært på vei til fergen på Halhjem da han begynte å føle at han var i ferd med å gå bensintom. Med reservekran er jo normalt ikke dette noe problem, men når du allerede har skrudd over på reserve uten å være klar over det, blir jo dette fort ett problem. Han rakk dermed ikke fergen, men her var han jo altså. Det var jo uansett en fin kveld å kjøre tur på.
Pai på Bjørkheim. Legg merke til månen, mye sterkere i virkeligheten.
Etter pai og kaffe og løsning av enda noen verdens problemer, dro vi hjem til vårt. Noen via Rolsvågen og Os mens andre dro via Arna.

Takk for nok en fin tur.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar