onsdag 8. mai 2013

Triumph RUN 9. mai blir heldagstur

Klar for RUN nummer to i år.
Neste Triumph RUN er 9. mai, som i år er på kr. himmelfartsdag. Det betyr rød dag på kalenderen og fridag for de fleste. Det betyr at det faller sammen med bla annet Vårmønstringen for veterankjøretøy på Lagunen, men etter den våte sesongstarten tror jeg likevel det er mange som er sugen på en skikkelig MC tur igjen.Siden det også er ting som tyder på at det er noe som minner om sommervær på gang, lar vi derfor dette RUN'et bli en heldagstur.

Vi legger kursen innover fylket denne gangen
 Denne gangen lar vi turen gå innover i fylket og vi satser faktisk på å ta en tur opp til snøen. Jada, vi er sikkert lei av snø og kulde alle sammen, men hvis været er nydelig, er det temmelig magisk å kjøre opp til Fonna når brøytekantene er 5 meter høye.

Hvis veien er bar og været bra, tar vi en tur på Folgefonna
Vi starter på Bjørkheim kl 1000 og setter så kursen mot Tørrvikbygd og ferge til Jondal kl. 1100. Er det knall sol og snøfri vei opp til Folgefonna, tar vi en tur opp der. Dette tar fort ett par timer og det passer sannsynligvis godt med en kafe stopp når vi kommer ned igjen til Jondal.

Deretter legger vi turen gjennom den nye Jondalstunnelen og videre mot Rosendal. Herfra er det mange muligheter, men det mest sannsynlige er at vi tar fergen fra Arsvågen og over til Gjermundshamn. Fra Gjermundshamn kan vi kjøre sørover mot Ølve og deretter enten via Våge eller Sævareid og hjem. Ved sist nevnte alternativ havner vi da tilbake til Bjørkheim. Dette er bare ett forslag og akkurat den siste biten kan vi la stå litt åpen til vi ser hvor mye tid vi har til rådighet.
Alltid mye moro når vi er flere på tur.

Turforslag vises under.


.
Vis større kart

5 kommentarer:

 1. INVITASJON.
  Om jeg stiller på Bjørkheim eller ikke så er dere invitert til kaffi og noe varm å bite i i Garasjen i Kyrkjeveien 82, Rosendal på torsdag.
  Krysser fingrene for noenlunde bra vær.

  SvarSlett
 2. Tror vi kan skyte en hvit pil etter fint vær.Så om jeg stiller i morgen tar jeg gladelig i mot invitasjonen.

  SvarSlett
 3. Trodde først at vi var i utakt med været, men når det ikke klarer en hel dag en gang begynner jeg å tvile om det er det som er problemet.

  Uansett vær, invitasjonen mottas med takk :)

  SvarSlett
 4. Da var himmelsprett-turen unnagjort.
  4 mann stilte, 3 av dem på Sprint'er...Magne er vel snart i gang med tur-referat tenker jeg.

  SvarSlett
 5. Som " landkrabbe " skal det bli spennende å lese.
  Joda Ole, tigern kommer seg, men skal være inne de nærmeste dagene til observasjon....:-)

  Jon8

  SvarSlett