mandag 20. august 2012

Kun kort tid igjen…

Fra Triumph Long-Run 2011.
Da er det kun dager igjen til en av høstens største begivenheter. Vi snakker selvsagt om den forestående helgeturen til Luster i Sogn, den etterlengtede Long-Run førstkommende helg, 24. – 26. august. 

Opplegget for turen er spikret, men det vil kanskje være nødvendig å justere litt underveis. Været spiller jo også inn. Skulle det bli alt for surt, kan det jo hende vi dropper de to fjellovergangene, men det ville i så tilfelle være synd.

Slik vil vi helst ha det...

Dette er i alle fall kjøreruten: Avgang Trengereid kl. 1700 på E16 til Voss hvor vi tar kort stopp for påfyll av drivstoff og kanskje litt kaffe. Videre på E16  til Aurland hvor vi tar av til Aurlandsvangen på Fv 243 og fortsetter på fjellvegen mellom Aurland og Lærdal – Bjørgavegen, avbrutt av et stopp på utsiktspunktet Stegastein. Videre til Lærdal og langs Lærdalsøyri på Rv 5 ca. 4 km til Eri Gardshus, like ved Lærdalstunnellen. Overnatting. Lørdag: Via Lærdalsøyri Rv 5 og gjennom Fodnestunnellen og avkjøring t.h. like etter tunnellen, til Øvre Årdal. Gjennom sentrum og opp den mye omtalte bomvegen Fv 302, Tindevegen til Turtagrø. Derfra videre nedover Sognefjellsvegen til Skjolden.  Videre rute/program er også fastsatt, men dette diskuterer vi nærmere på fredagskvelden.

... og håper vi slipper vær av denne sorten.

Det kan være på sin plass med noen praktiske opplysninger. Om du synes noen av punktene er av det helt opplagte slaget, så bær over med det. Min erfaring er i hvert fall at i et følge med mer enn ti personer så vil det alltid være minst én person som trenger en liten påminnelse. Så derfor:

1.) Plate til mc-støtte. Særlig hvis du bare har sidestøtte. Fåes for en slikk og ingenting hos Biltema, men en liten treplate gjør selvsagt nytten.
2.) Om du ennå ikke har skaffet deg snap-on innervisir så kan dette være tiden for det. Garantert mye bedre enn diverse antidugg-middel.
3.) Regntrekk til hansker/støvler. Refleksvest i regn og tåke trenger heller ikke å være et nederlag, selv om vi skulle risikere å bli forvekslet med deltakere på et mopedførerkurs.
4.) Regntette Goretexplagg samt egnede sko/støvler. Mc-bekledning og mc-støvler egner seg nemlig sjelden til bestigning av fjelltopper. (har prøvd det...) Hodeplagg kan også være en idé.
5.) Kontanter. Praktisk ettersom én av ekskursjonene våre koster en hundrings og de ennå ikke har innført betalingsterminaler på fjellgårder i indre Sogn. Totalt burde det holde med fire-fem røde lapper. Ta likevel med deg plastkortet da nevnte terminal dessverre har erstattet den legendariske Bom-Vakten på Tindevegen.
6.) Sengetøy. Om du ikke gidder dra på det, slipper du unna for ca. kr. 80,- ekstra pr. natt.
8.) Noe å tygge på underveis og noe å skylle det ned med, samt kvelds fredag og frokost lørdag. Resten av føden kan handles i Lærdal.
9.) Gyldne dråper av foretrukket art!
10.) Enhver liste bør ha ti punkter....? ..Jo, om du er påmeldt, men av en eller annen besynderlig grunn likevel IKKE har anledning til å delta, så vil vi SVÆRT gjerne at du gir beskjed til Ole (410 05 289). Av helt opplagte grunner ønsker vi ikke tretten punkter på denne listen. Så derfor kliner vi til med noen ekstrapunkter som vi kaller
VIKTIGE TILLEGGSPUNKTER: Fremmøte ved rundkjøringen på Trengereid. Avgang kl. 1700. (...mulig vi drøyer tre minutter, men kommer du etter det, tar du deg til Lærdal på egen hånd.) Da setter vi pris på om du sender en sms til Magne (982 98 853) eller Ole . Kjører du Lærdalstunnellen risikerer du til og med å komme frem før de øvrige. Da skal du til venstre umiddelbart etter tunnellen og fortsette noen hundrede meter i retning Lærdal sentrum til ERI Gardshus. Hvitt gårdshus kloss i veien, på venstre side.
NOE MER DA? Jo, vi dropper klisjéen “Ta med go... hu...” og sier heller: Still inn hjernebarken på P (for positiv) Denne turen (...som fjorårets!) KAN bli legendarisk!! Om det skulle bli møkkavær? Drit i det! Ekte entusiaster drar på tur, UANSETT!

Dette er den mye omtalte Tindevegen.

Sal OPP, stress NED, fyll OPP tanken, og VEL MØTT skal du være!

Deltagerliste pr. mandag: Bloggredaktør Magne, ungdomsalibiet vårt, men likevel erfarne Martin P., Mr. Henning Judson, Biker-Dag, Whiskers-Ole, Triumph-Truls + 1 til fra Rosenes dal, Trygve, Jon, Marthon, Janet, Einar, Tom og Bjørn. Tilsammen 14 pers.

Skulle vi ha glemt noe nå, så er det jo bare å smelle til med kommentarer. Ris eller ros...

5 kommentarer:

 1. Dette blir kjempe,gleder meg.
  Tunder Tom.

  SvarSlett
 2. Flott!
  Da var denne tråden igang.
  Vi skal nok klare gjøre denne sogne turen minst like magisk som sist. Marthon har jo med joddlevann, og det ryktes om diverse kostymer. Kommer vi oss i en hytte med en jøtul 401 ovn er sikkert Trygve og Dag i slag tilogmed.
  Kjekt å høre fra deg igjen Tom.

  Mvh
  Martin

  SvarSlett
 3. Med nyvaskede veier og utsikter til bra vær kan det ikke bli noe annet enn en kanon tur.
  Vær obs på at vi må ha med mat selv til fredagskvelden og evt. frokost på lørdag. Det er kokemuligheter på stedet.

  SvarSlett
 4. Vil tro det er flere enn meg som flittig har sjekket værvarselet de siste dagene. Det ser jo ganske så bra ut, og holder vi oss til storm.no kan også søndagen bli fin.
  Tar med meg termos, men fint om et par stk. til kan gjøre det også. Da står vi mye friere med hensyn til lunsj lørdag og søndag.
  Så langt er det meg bekjent ikke meldt noen avbud, så da skulle vi fortsatt være 14 stk. i følget.
  Flere som føler det kribler litt etter å komme av gårde?

  Ole

  SvarSlett
 5. Ja,eg har lyst å vera med !!!!!!

  SvarSlett