fredag 3. august 2012

Exploring Modalen

Mye kraft her.....
Om du trodde at når du var med kafeen i Mo i Modalen var så langt inn i fjell landskapet som det gikk an å komme, skulle du ha vært med på denne turen. For på dagens tur fikk vi se litt av hvordan fjordlandskapet er formet.


I strålende sol møttes vi på Shell stasjonen på Haukås kl 1800 til det som tidligere i uken iflg yr og storm så ut til å bli årets regnværstur. Åtte stykker var vi som ferie til tross, eller kanskje nettopp derfor, var klar for tur denne gangen.
Liten strekk før vi kjører inn til Modalen
Turen nordover gikk som vanlig i kø til vi passerte Knarvik, deretter gikk det stort sett i greit tempo innover langs Osterfjorden. Av en eller annen grunn har også store deler av denne veistrekningen fått 70 fartsgrense. Jammen godt at vi skal kjøre på de smale oversiktlige veiene fra Modalen til Dale, der er det i hvert fall lov og kjøre 80.....

Da vi kom "frem" til Modalen, eller Mo som det egentlig heter, fortsatt vi bare videre innover og rett før vi kan ta av til tunnelen mot Dale fortsetter vi rett frem mot Steinsland. Når vi ser alle majestetiske fjellene rundt oss så hører faktisk Steinsland ut til å være ett dekkende navn for området vi kjører inn i.
Truls hadde tatt turen fra Rosendal for å være med på en av sine Sprint'er. Veldig kjekt.
På den første delen er det så bra vei-standard riktig så god og det er riktig koseveier. Det flyter riktig nok med vann på veien og det er tydelig at vi kommer rett etter en svært så kraftig regnskyll. Over oss er det imidlertid fortsatt lettskyet og pent som da vi startet turen. Dalen er åpen og  nye stedsnavn dukker stadig opp. Det er mye mindre bebyggelse enn i Eksingedal og naturen er heller ikke så storslått. De fleste gårdene ser velstelt ut og bakkene ligger grønne og fine her inne i denne frodige og lune dalen. Vi kjører langs det store Steinslandvatnet, der duggen henger mystisk og spøkefullt rett over vannflaten. Rart å tenke på at dette rolige og fredfulle vannet er det samme som vilt og utemmet farer nedover elven lengre ned i dalen og bringer millioner inn i kommune kassen i Modalen. Det er liksom en enorm kontrast.

Flott natur og god kake fra Ole, vi har det bra!

Vi gratulerer Jon som hadde bursdag på turen
I nordenden av vannet stopper vi ved BKK sitt anlegg. Resten av veien, som faktisk er temmelig lang, er på grus, men fører deg helt til toppen av fjellet og opp til demningen ved Stølsvatnet. Kjører man opp der er man faktisk helt oppe i Stølsheimen. Siden ikke alle var like sugen på denne klatre etappen gjør vi vendereis her.

Men, med medbrakt kaffe, lefser og kaker har vi det veldig bra her oppe i fjellheimen og blir her faktisk en lang stund. Når vi kommer ned til sjøen igjen legger vi turen videre til Dale og ett siste stopp på Camillas kro. Her kan de sultne få seg en matbit og vi kan få vasket litt visir før vi tar fatt på den siste etappen hjem igjen.

Nå skjer det en god del fremover og det er bare å følge med på her på bloggen. På noen av arrangementene vil vi kreve påmelding pga av overnatting og vi må derfor ha tilbake melding fra dere med litt kort varsel. Håper dette går greit.
Drøsen går lett i denne gjengen.

Takk for nok en sein kveld og nok en flott tur.

3 kommentarer:

 1. kjempe fin tur,snakk om være heldig med været då!!var bestilt!! gleder meg til neste samling.mvh slengesol

  SvarSlett
 2. Med en sånn bra gjeng på tur blir det alltid kjekt!!
  Da gleder vi oss til neste tur.


  Mvh Jon800

  SvarSlett
 3. En flott gjeng å kjøre på tur med, og når været for en gangs skyld også er på vår side...kan de bli bedre!!

  Mvh Truls

  SvarSlett