fredag 27. mai 2011

På herlige veier i Fusa

Line-up på Baldersheim
Det er ikke til å legge skjul på at været ikke har vært det aller beste i det siste. Med årest første høststorm friskt i minne er vi åtte stykker som stiller på Øyrane Torg klar for å ta for oss noen av distriktes aller beste motorsykkelveier. Noen med nyere sykler enn andre.
Trygve prøver Vidars ny XC 800 - passet vel den?
Etter å ha ventet de obligatoriske 15 minuttene setter vi kursen for Fusa. Det er noen dråper i løften og veiene er våte. Så snart vi passerer kommunegrensen til Bergen og beveger oss inn i Samnanger tørker imidlertid veiene opp. Det ligger noen biler foran oss på veien, men undertegnede, som kjører først, vurder det som unødvendig å kjøre forbi. Det er jo ikke så lenge til vi skal svinge av mot Fusa likevel. Overraskelsen ble derfor stor når det viser seg at samtlige tre biler skal samme veien som oss. Da skal jeg ikke nekte for at det ble spilt noen gamle klipp med en viss svensk trailer i hovedrollen på den virtulle kinoen i lille hjernen. For de som ikke skjønner dugget av hva jeg snakker om nå, kan ta en titt her.
Speed Four - skjelden sykkel på våre turer
Heldigvis gav ikke disse bilene oss noe problem og vi fikk nyte de herlige veiene innover mot Eikelandsosen i samlet flokk og uten innblanding fra andre trafikanter. På ferden videre passerer vi  Hålandsdalen, der en tydelig kan se at man har intensjoner om å gjennskape søstrene Skjælbreid’s skiskytter suksess for kommende generasjoner også. Men, som motorsyklist er dette bare en tanke som streifer forbi, i det vi igjen setter fokus på svingene videre mot Kilen. Ved Kilen svinger vi av mot Baldersheim som er første stopp på turen. Siden det her ute i distriktet evner å få handlet maten sin før midnatt, er det en stengt Joker butikk vi stopper ved. Men, her er benker og bord og med medbrakt kaffe og kjeks lider vi ingen nød.
Utenfor Joker på Baldersheim
Mens, det på forrige tur var mye fokus på Rocket 3, er det Tiger som er i fokus denne gangen. Ikke så rart igrunn når vi i reisefølget har to Tiger 800 med under en uke på veien. Det er Jon og Vidar som har vært en tur i Tønsberg å handlet. Jon med en "standard" og Vidar med en XC, eller som han selv sa, Daytona utgaven av Tiger 800. Nydelige sykler begge to i hvert fall og vi kan bare gratulere.

Pause i Mundheim
Tredve minutters pause fikk holde og vi fortsatte videre på turen og via Nortveitgrend, Ølve, Gjermundshavn ankommer vi Mundheim etter en knapp time. Nok en gang startet etappen i litt regn og avsluttet med fine tørre veier. Etter en ny halvtimes stopp var det på tide og sette kursen hjemover igjen. Med tørre veier,  flott veidekke og null trafikk ble det en riktig trivelig tur til kveldens siste stopp på Bjørkheim. 
Bare solen manglet
Nok en fin Triumph RUN er gjennomført og det kan ikke sies for mange ganger at veiene på denne turen er en gave til motorsyklister. Smale og svingete, men likevel så pass oversiktlig at man får fin flyt i kjøringen. At de siste årene med asfaltering i området gjør at veidekket stort sett er kjempebra og trafikken bortimot null, gjør ikke opplevelsen mindre. Vi anbefaler virkelig alle å ta denne turen en kveld eller en helg.

Jon's nye Tiger 800 - forlot fabrikken for tre uker siden!
Vi satser på å få til en Triumph RUN til før ferien og vil komme tilbake til tid og sted. Det kan også være at vi prøver å få til en søndags tur, denne vil i så fall bli annonsert på relativt kort varsel. Så følg med.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar