torsdag 5. mai 2011

Trivelig tur i Nordhordaland

Samling på Breistein før avreise
Hele 12 sykler hadde tatt turen til Breistein for å delta på Triumph RUN denne gangen, slett ikke ille når en tenker på at vi fortsatt er tidelig i mai. De truende skyene som var der før turen startet, forsvant med engang  vi begynte å kjøre mot Knarvik. Der stod Jon klar til å lose oss rundt på de små veiene i området. Først fulgte vi  E39 ett bra stykke i retning Romarheimsdalen før vi svingte av mot Myking. Herfra fortsatte vi videre på østsiden av Lindåshalvøya til vi kom innpå rv 57 til Mongtad etter en god stund. Første delen av dette partiet hadde brukbar vei, mens siste biten fra Myking til Vågseidet var elendig.


Skjelden å se to Rocket 3 på samme tur på Vestlandet
Fra Vågseidet gikk turen videre nordover. Her var veiene kjempeflotte, men lav vårsol gjorde at sikten i perioder ble litt vanskelig. På Austrheim ble den en liten pust i bakken der folk prøvde å få økt blodtilstrømningen i kalde fingre. For det er vel ikke å legge skjul på at det ble litt kjølig etterhvert, strålende sol til tross.

2 nye sykler i RUN sammenheng
Det var ikke meningen at dette stoppet skulle bli så langt, så Jon tok oss snart videre mot Manger, via Bøvågen denne gangen. Kjekke motorsykkel veier som gikk både hit og dit, opp og ned og rundt omkring, slik at det var få som visste hvor vi befant oss til tider.

Men, Jon er jo kjent i området og til å stole på, så plutselig dukket det opp ett skilt med Manger på. Vi hadde  kommet frem. Eller, i hvert fall nesten. Etter en promenade runde gjennom sentrum, der ungene gjorde store øyne og begynte å telle oss, kunne vi konstatere at det ikke lenger er noe kafe på Manger. Bensinstasjon hadde de imidlertid og her gikk det an å få både kaffe og varm mat. Og det var jo det viktigste i dag.
Line-up på Manger
Her ble vi værende en stund og sosialisere før vi igjen satte kursen videre innover mot byen. Takk å være trivelige folk og flotte sykler var nok en vellykket Triumph RUN var gjennomført.

Daytona 675 - Som skapt for svingete veier
Et skår i gleden over en fin tur med stort oppmøte er imidlertid det faktum at vi startet med 12 sykler, men  bare kom rundt med 11. Sånn har vi ikke lyst til å ha det. Nå var det heldigvis ikke noe ulykke eller lignende som var problemet denne gangen , men en sykkel som blinket seg ut til siden å stoppet. Om det var pga feil på sykkelen eller andre ting vet vi ikke, men det hadde kostet lite å stoppe å sjekke det. Det kan jo godt hende at han prøvde å nå oss igjen også, men med alle de krinkelkrokene vi kjører er det ikke noen enkel sak.
Svein Arne og Vidar henter nødvendig varme i solen

Rett og slett tøft
Vi håper derfor at vi alle vil bli flinkere til å ta ansvar for at alle får med seg hvor vi kjører og evt. stoppe og sjekke om det er noe galt dersom noen plutselig stopper. At vi ofte får litt strekk i feltet er også litt dumt, så neste gang vi ser at sykkelen bak ikke henger på, ro ned. På den måten får vi et tempo som passer alle og vi slipper å miste noen på veien.

Takk for turen til alle sammen, så sees vi forhåpentligvis allerede på søndag.
Kaffe, mc-prat og sol er en fin kombinasjon
Neste Triumph RUN er torsdag 26. mai og da går turen rundt Fusa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar