fredag 3. juli 2009

Heit og flott Triumph Run til Hardanger


Det var California føre på dagens Triumph Run. Seks sykler og 7 personer fikk være med på en helt fantastisk tur til Hardanger. Skjelden har det vel vært bedre å være motorsyklist.

Svett og fin, la vi avgårde fra Arna i halv syv tiden. Tradisjonen tro, om vi kan kalle det for det etter to ganger, lot vi den minste sykkelen ligge først. Innover Skyggestrand og til vi kom til Tysse var det stor trafikk og forbikjøringene var egentlig ikke noe stort poeng.

Når vi svinget av rv. 7 hadde vi imidlertid håp om bedre tider når det gjaldt køkjøring. Men, den gang ei. Like etter Tysse sentrum nådde vi igjen en gjeng med biler som la etter en svensk trailer. Det snirklet seg lovlig tregt innover og vi trodde alle at han ville stoppe å slippe forbi når vi kom inn på bedre veier. Men den gang ei, her var det ikke snakk om å være smidig i trafikken. Veiene innover er
perfekte motorsykkelveier, når man er alene vel å merke. Når man derimot ligger i kø bak en trailer som man vil forbi skjønner man fort hvorfor. Her er det svinger hele tiden, fine svinger til å kose seg glugg i og som er totalt uoversiktlig med tanke på forbikjøring av vogntog. Kun Dag og Janet kom seg forbi noenlunde tidlig og fikk drømme turen inn til Eikelandsfjorden. Her samlet vi troppene igjen og alle kunne nyte turen videre inn til dagens første mål, Strandebarm Fjordhotell.

Vel fremme i Strandebarm tar vi en velfortjent pause med is og kaffe på hotellets snackbar. At vi blir sittende i skyggen er det ingen som har noe i mot denne deilige kvelden. Praten går livlig og folk koser seg, så vi blir sittende temmelig lenge.

Neste etappe går til Norheimsund og noen av oss benytter anledningen til å bytte låne sykkel de knappe tre milene. Det er alltid kjekt å prøve noe nytt. Selv får jeg anledning til å kjøre Tiger 1050 med Ingrid bakpå. Ingrid, som ikke er helt fornøyd med sittestillingen bak på Sprint'en, føler seg som en dronning bakpå her. Her sitter hun en del høyere enn ellers og får vel for første gang i sitt eksosrype liv litt utsikt fremover. Hun prøvde også hvordan det var å sitte bak på Street Triplen og det var overraskende bra.

Etter et kort stopp i Norheimsund, går turen videre og over Kvamskogen, før vi igjen stopper på Bjørkheim for å si takk for denne gang. Det har vært en kjempeflott tur og i ett magisk vær. Nesten som ett eventyr og vi gleder oss til neste kapittel, som sannsynligvis blir torsdag 20. eller fredag 21. august. Turen går da fra Arna til Modalen og deretter videre mot Romarheimsdalen og over Norhordalansbroen hjem igjen.

Takk til alle som var med å gjøre dette til em så minneverdig kveld.



3 kommentarer:

  1. Hei
    Må jo bare si meg enig i at vi hadde en fin tur. Temp. måleren min viste 29 deg C på det varmeste og når jeg kom hjem kl 2330 var det forsatt 20 deg C. Nydelig, takk for en fin tur. Med Tiger hilsen fra Trygve

    SvarSlett
  2. Ja, det var vel det man kaller kvalitetstid, alle ingridienser.....
    Takk for tur og gleder meg til neste!

    Hilsen Jon "R"

    SvarSlett
  3. Flott tiltak med felles turer, vi er en gjeng Triumph eiere som kjører endel sammen også:-)

    Felles for alle er triumph forumet
    http://britironriders.proboards.com/
    her finnes svar på de fleste tekniske spørsmål.

    SvarSlett