lørdag 8. august 2015

Russisk rulett med regntunge skyer


Det er ikke til å legge skjul på at valget om å kjøre RUN innover mot Kvam og Hardanger virket som en gambling med været. Mens skyene hang svarte og tunge i fjellene kunne en se lyset fra solen som lyste opp kystlandskapet i vest. Bilde over, som er tatt i Eikelandsosen i retning mot Os skulle vel illustrere  det meste. Men, når vi nå engang var samlet på Trengereid, virket det meste i vest veldig langt borte.



20. juli er nok fortsatt ferie tid for mange og vi var derfor bare seks stykker som la kursen østover
For engang skyld greit å bli plassert på siden
mot Tysse og Eikelandsosen. I Tysse er nå den nye tunnelen på Rv48 endelig åpnet og det gjorde at vi endelig slipper å kjøre den kjedelige 30 sonen gjennom Tysse sentrum. Med denne nye veistubben og tunnelen, som det dessverre har kostet menneskeliv for å bygge, har veien mellom Eikelandsosen og Tysse rett og slett blitt en fantastisk strekning å kjøre. Ja, med fine lange svinger, bra dekke og gul stripe i midten er den nesten altfor fin for oss motorsyklister.

Vi hadde avtalt å stoppe i Eikelandsosen for å sjekke hvor våte og kalde vi var med tanke på hvor vi skulle legge turen videre. Men, vi var ikke hverken våte eller kalde, så her var det bare å stå på. Kursen ble lagt via Sævareid, Baldersheim og til Våge på Tysnes. Heldig som vi var, holdt regnet seg borte hele tiden og gav oss en herlig tur på det som etter mitt syn må være noe av de beste veiene vi har for motorsykkelkjøring i fylket. Når vi så får tørr asfalt, ok temperatur og godt selskap, da kan vi knapt ha det bedre.
Problemet med å avslutte turen på Våge er at det er lang tid mellom fergeavgangene. Denne gangen hadde vi imidlertid full kontroll og vi hadde til og med tid til å ta en matbit på kaien før vi skulle på fergen. Det vil si, dersom de hadde vært interessert i å selge oss noe da. For kiosken nede på brygga stengte kl 2000, selv om fergen ikke gikk før 2040. Mandelhuset hadde åpent, men der er det litt bedre kjøkken og siden vi ikke hadde tid til å vente på at de skulle lage noe skikkelig mat måtte folk nøye seg med en kopp kaffe før ferge avgang.

Heldigvis var kafeen på fergen åpen.
På fergen ble vi oppfordret til å sette syklene midtskips siden det kunne bli en del sjøskvett fra en relativ frisk Bjørnafjord. Det gikk godt hvit inne i havnen og det var ingen grunn til å tvile på det mannskapet så. Ikke akkurat det vi er mest vant til, men her ble vi faktisk også kommandert / oppfordret til å kjøre helt foran bilene like før vi skulle kjøre av. Dette for å hindre jagende mc som vil forbi alle bilene fra fergen. En praksis vi håper vil bli fulgt opp på andre ferger også.

Turen ble avsluttet i kjente omgivelser på Er-An
Neste RUN er torsdag 20. august og dersom alt klaffer blir dette et skikkelig kulturRUN. Mer info kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar