fredag 29. august 2014

O Vestland, Vestland

En liten svipp innom Mo for å handle med litt proviant
Det er ikke nødvendig å dra hele verden rundt for å få storslåtte opplevelser. I hvert fall har ikke jeg behov for å reise til Kilimanjaro, Hawaii, Maldivene eller ett eller annet spektakulært sted på jorden for å la meg rive med over hva naturen har skapt.



Gutta og syklene på tunet på Gullbrå fjellgård. 
Hoveddelen på dagens lille tur gikk fra Eidslandet og gjennom Eksingedalen og helt opp til Gullbrå.
Totalt 48 km. Den smale veien snor seg vakkert langs elven Ekso og kan faktisk by på hele 17 fosser. Selv om kanskje ikke Roald er helt enig, er veidekket ganske brukbart store deler av veien.

Det har bodd folk her i ualminnelige tider.
Denne gangen hadde vi bestemt oss for å ta turen helt til enden av Eksingedalen. På Nesheim la vi derfor turen videre opp i fjellet og videre innover dalen mot Gullbrå, der veien slutter. Dalen var et eventyr og ikke uventet viste Gullbrå fjellgård seg å være en særdeles velholdt gård der oppe på nesten 600 moh. De velstelte bygningene, de store grønne bøene, de høye fjellene og elven som snodde seg gjennom dalen gav det hele en stor ro. Det var bare en herlig god følelse å være her, langt inne i fjellet på en så herlig dag. Jammen er vi heldige som bor sånn at vi kan oppleve dette akkurat når vi vil.

Omtrent i Ekso ble en bedre lunsj inntatt

Takk til Ole og Roald for godt selskap.

Ole's alltid like fotogene America helt på jordet.

4 kommentarer:

  1. Takk det samme Magne og Ole Morten. En fantastisk dag på sykkelen, med mektige naturopplevelser og fott kjøring på brukbare veier. JA, du leste riktig. Som kommentert på FB var det det, til sammenligning med Hamlagrø brukbare veier i Eksingedalen og området rundt. Men over Hamlagrø blir det muuuuuligens en stund til på 2 hjul.😊! Hilsen "en litt redusert i dag" Roald.

    SvarSlett
  2. Slutter meg til Roalds kommentar. Går rett inn i boken som en av de virkelig minnerike mc-turene. Nok et flott initiativ fra Magne. Vet jo at savnet etter Sprint'en ennå er der, men det må være lov å føye til: Det er tydelig at du er blitt godvenn med Tigeren, for det går virkelig unna lekende lett. Ja nesten som en dans, som du selv uttalte etter din første tur med nevnte sykkel. Selv må jeg jobbe på med America'en for å makte å holde følge ;-)
    En takk også til Roald for den trivelige stunden på den spesielle kafeen i Evanger og for at du var sporty nok til å bli med på turen over Hamlagrø. Det var nok en prøvelse med Street'en.

    SvarSlett
  3. Flott med lunch på elvebredden.. med tanke på den "tradisjonen" Triumph i Vest har, mtp å få seg noe mat underveis på tur, så er vel medbragt sikkert den beste løsningen :-D
    Ellers ser det ut som en flott tur med flott selskap.
    Ser ut som det er håp for en FLOTT tur neste helg også:)

    SvarSlett
  4. Ja, medbrakt er ikke noe nedtur. Særlig ikke nå når vi har funnet ut at vi kan ha med oss gourmet is i minst en time bare ved å pakke den inn i en fleece genser,

    SvarSlett