mandag 28. april 2014

Klar for årets andre RUN - 1. mai

Øyeblikk som aldri blir glemt.
I anledning at 1. mai faller på en av våre RUN dager benytter vi oss av anledningen til å ta et litt lengre RUN denne gangen. Vi tar sikte på en tur som vil gi oss mange spektakulære naturopplevelser underveis. Håpet er at hvite fjell, blå fjorder, sol, tørre og så godt som bil-tomme veier skal gi oss en skikkelig magisk dag i motorsykkel salen. Og vi regner med at du er med.



Alltid kjekt å kjøre på tur sammen
Værutsiktene er gode, men det kan bli litt kaldere enn det vi har hatt i det siste, spesielt på første delene av turen. Siden store deler av turen vil gå på solsiden satser vi derfor på å starte relativt tidlig likevel for å få mest mulig ut av dagen. Avreise bli derfor

 kl 0945 fra Bjørkheim

Turen går så videre over Kvamskogen og til Granvin. Herfra stikker vi først nesen mot Voss ett lite stykke, før vi tar av til høyre og kjører over Ulviks fjellet. Dette er et stykke skikkelig motorsykkelvei og det er bare å begynne å gle seg med en gang. I Ulvik tar vi en stopp og får oss en liten matbit. 

Vi legger inn rikelig med stopp for å få opp varmen i solen
Etter Ulvik går turen utover langs fjorden og over Hardanger brua, trenger vel ikke å si at den er gratis for motorsykler, men det er den altså. Vi fortsetter så til Kinsarvik hvor vi satser på å nå en ferge kl 1325 som går til Utne. Når vi ikke denne, så blir det å kjøre rundt via Odda. Det er ca 2 og en halvtime kjøretid til Kinsarvik og med avreise kl 0945 har vi satt av litt over en time til stopp, så det bør gå helt fint.

Å kjøre på slike veier gir minner for livet.
Fra Utne er planen og ta nordover og kjøre til Jondal. Her er nok et herlig parti MC, selv om noen av oss sikkert vil lure på hvorfor vi ikke alle kjører Tiger. Etter planen vil vi da være i Jondal rundt kl. 1500 og vi kan ta turen direkte opp på Folgefonna før det blir for seint på dagen. Å kjøre motorsykkel opp til Fonna er en spesiell opplevelse og kan gi varige inntrykk. Folk er herved advart.

Når vi kommer ned fra Fonna er det på tide med en middag på gjestgiveriet før vi tar fergen over til Tørrvikbygd og en aller siste bonus tur gjennom Fusa og til utgangspunktet på Bjørkheim. 

Mye å feste blikket på under slike turer.
Vi håper det er mange som har lyst å være med på denne turen. Med litt ekstra klær i sekken tror vi det vil bli en uforglemmelig dag. Dersom det er noen fra Rosendal som har lyst å være med så kan vi møtes i Norheimsund. Med ferge fra Årsnes kl 0900, skulle vi være der omtrent samtidig. Hvis det er noen som har forslag til andre steder vi kan stoppe for å få oss mat, er det bare å synge ut. Alle vil bli hørt. 

Vi snakkes på torsdag, ikke sant?

Kart over turen - frem til Jondal

Vis større kart

7 kommentarer:

  1. Med deltakerrekord på Vårmønstringen var jeg litt overrasket over hvor få fra Triumphivest som møtte der. Kanskje var været for fint og folk valgte andre gjøremål? Er i hvert fall spent på hvor mange som stiller på denne turen og gleder meg som en unge (som vanlig...)

    SvarSlett
  2. Jeg kommer, Mr. Thruxton

    SvarSlett
  3. Jeg kommer dessverre, siden sykkelen ikke er oppe å går, så har jeg lover meg bort som vakt på Vårmønstringen i Kvinnherad/ Husnes.
    God tur folkens, TriumphTruls

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var synd Truls. Vi får ta det igjen. Det er tross alt bare starten på mai....

      Slett
  4. Jeg kommer iallefall- mitt første Run.
    rumpa er kanskje bra til des.
    Er akkurat tilbake fra en 100mils tur søndag/mandag.:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Flott Olav!
      Foreslår at vi møtes på Statoil stasjonen i Øystese. Hvis vi kommer først, venter vi og visa versa.
      Du kan ringe eller SMS'e til 98 29 88 53 dersom noe uforutsett skulle skje.

      Slett
    2. Jeg møter på Bjørkheim, er helligdagsruter på fergja, så den går 8.10 og 9.20.
      Jeg tar den første:-)

      Slett