torsdag 2. mai 2019

RUN som gav mersmak



Seks og en halv person dukket opp til årets første mai RUN i TiV regi og fikk være med på en fin tur i Hardanger. Spesielt kjekt er det at det fortsetter å dukke opp nye fjes.

Ole Morten. Jon Gunnar, Leon og Mats rundt sistnevtes Thruxton på et stopp etter Fykse.
Første delmål var Syse Gard i Ulvik, en av tre gårder i Ulvik som blant annet satser på cideproduksjon. Turen innover gikk i rolig og behagelig tempo og gleden over å kjenne at temperaturen steg i det vi nærmet oss Nordheimsund var deilig.  Vi tok oss et lite stopp etter Fykse før vi fortsatte turen via gamleveien over fjellet og inn til Ulvik. 

På Syse er det mulig å få en guidet tur med prøvesmaking, samt lokalprodusert mat fra gården. Dette er dessverre kun på bestilling og da i litt større grupper enn vi er denne gangen. Vi må derfor nøye oss med eplekake med is og kaffe. Ja, og så eplemost fra gården da selvfølgelig. Alt smakte fortreffelig.  

Selskapslokaler med panoramautsikt over Ulvik. Det ble med eplekake, is og elpemost for oss denne dagen.
Lokalene så gjerne litt moderne ut utenfra, men inne var det sjarm i bøttevis og gårdsbutikken  inneholdt masse spennende. Vi skjønte jo før vi kom at cidersmaking og motorsykkelkjøring ikke nødvendigvis var to aktiviteter man driver med på samme tid. Men, at det ikke var mulighet til å kjøpe med seg en flaske eller to fordi 1.mai blir reknet som en søndag, hadde ingen av oss sett for oss. Så, det spørs om vi ikke må vurdere å legge et longRUN til Ulvik slik at vi får tatt en full pakke. 
Handelen gikk livlig

..og vertinne Gro stod på for at alle skulle bli fornøyd
En litt slapp line-up med Ulvik i bakgrunnen
Etter Syse Gard var det garasjebesøk på Voss som stod på programmet. Først ble det imidlertid en liten stopp på Kivien på Palmafossen der 1. Mai turen fra Trengereid hadde sitt endestopp. Nå kom vi  etter at veldig mange hadde forlatt stedet, men vi kunne se at det nok hadde vært utrolig mange sykler  på Voss denne dagen.

Dette var det første som møtte hos når Kjell inviterte oss inn i sin motorsykkelverden
Så var det endelig klart for å ta en titt i garasjen til Kjell. Han åpnet porten og der stod det en lekker Honda Britten og en GSX 600 og alle var imponert. Deretter gikk vi inn i kjelleren... Det første som møtte oss var en særdeles sjelden Norton wankel F1 Sport og to løpssykler, en BSA rocket 3 og en Honda 350.  Vi er lar oss imponere. Så snur vi litt på hodet og ser at det er et lite rom med en dreiebenk og diverse andre maskiner også. Og innenfor der står det nok en løpssykkel, en Rickman Honda 750. Kjell forteøler
..og så fortsatte med den ene lekkerbisken etter den andre...

Profilering på hengeren til Kjell

Tidlig krøkes, skal det bli god krok :)
Fire lam ble født bare timer før vi kom til gården.
Rickman Honda hører til skjeldenhetene
Sprint ST bringer frem gode minner
Marthons nye super Scrambler sammen med Mats sin nydelig Thruxton

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar