onsdag 22. mai 2019

SommerRUN i Mai

Line-up i Norheimsund.  Foto: Eivind Kolflaath
Det var 15 stykker som hadde satt av kvelden og stilte til RUN på Halhjem denne varme og gode tirsdagskvelden. Første fellesetappe var en fergetur til Våge på gudeøya Tysnes.

Godt med sykler på fergen til Våge
Siden det var Norheimsund som var målet for kveldens hovedstopp, ble det ikke tid til å ta turen om Hodnaneset og sørsiden av Tysnes denne gangen. I stedet ble det å følge Rv49 forbi Lunde, Ølve, Gjermundshamn og videre innover fjorden mot Strandebarm og til slutt Norheimsund. Alt sammen fantastisk motorsykkelvei med lite trafikk. I deilig sommertemperatur på rundt 20 grader kunne vi nyte synet av fjellene, fjorden og alt det vakre. Vi kunne dra inn lukten av tang og tare når vi kjørte nærme fjorden, mens vi andre steder kunne kjenne den sterke lukten av Ramsløk i det vi gled forbi. Det er akkurat dette som er så herlig å kjøre motorsykkel, det å kunne bruke hele sannseapparatet i når vi er på tur. Selvfølgelig, på godt og vondt.
Alle kan være med på Triumph RUN - Både gammel og ny
Vi tok en liten stopp på Joker'n i Ølve og folk fikk anledning til å strekke litt på beina og kjøpe noen forfriskninger før vi fortsatte turen.
Martin har kastet jakken i en pause. Foto: Eivind Kolflaath
Etter en time med noe av det beste Vestlandet kan by på av mc-veier var det klart for line-up på kaien i Norheimsund. Deretter en liten spasertur opp til Kina restauranet like ved. Der var de klar til å ta i mot 15 nye gjester snaut tre kvarter før stengetid. Vi fikk en fin time her før vi brøt opp for å ta fatt på hjemveien.

Inn for Line-up !
Det hadde naturligvis tatt litt tid å bespise 15 personer og klokken var nesten blitt 22. Egentlig ikke noe problem nå med lange lyse kvelder. Vi hadde ikke tatt høyde for at det er på denne tiden det intensive arbeidet i tunneller og veier starter. Først var det Tokagjelet. Her var det bom stopp og minst 15 minutter å vente på ledebil. Heldigvis kjørte ikke ledbilen i 20 km/t, men holdt i hvet fall rundt 50. Ikke det værste vi har vært ute for med andre ord. Det er sikkert en god grunn til at stopplassen var før den nederste tunnelen i Tokagjelet, selv om arbeidet i form av fjellsikring var over den øverste tunnellen. Jeg kan bare ikke se den.
Så var det bare å vente da...
Over Kvamskogen gikk fint og nesten nede til Tysse ventet enda en ledebil på oss. I følge ryktene var det flere av den sorten inn mot byen. Undertegnede tok veien gjennom Rolsvågen og selv om det kom litt yr og småregn på slutten endret det ikke noe på oppfattelsen av at det ble nok et flott RUN.
Eivind er en av de som drar fordel at vi ikke bare kjører RUN om torsdagene lengre
Da gjenstår det bare å se når vi værguden igjen begunstiger seg over oss slik at vi kan få oss nok en flott kveldstur på våre Triumpher.

Takk til alle som var med å gjøre dette til en fin tur.

Jon Gunnar og fruen har komt som en vind i år. Ny Sprint siden sist har det også blitt!


1 kommentar:

  1. Fin tur var det. Stiller nok opp på neste og om det passer. Nå går turen til Rudskogen og førerutviklingskurs og Hardanger Pokerrun neste helg.

    SvarSlett