søndag 13. oktober 2013

Bonus - Bonus RUN i fantastisk høstsol.


Det er sjelden man får anledning til å kjøre motorsykkel i så flotte kulisser som vi hadde på lørdag, selv her på Vestlandet. Strålende sol fra en klar blå himmel, en stor og stille fjord som lå avslappet og speilte seg denne flotte oktober dagen, dannet sammen med en flora i sine aller flotteste høstfarger en ramme man knapt kan tenke seg. Faktisk er det vanskelig å beskrive det med ord. Det må bare oppleves.

En blid gjeng på tur
For de seks Triumph eierne som var med fergen fra Halhjem til Våge klokken 1250 ble dette en tur som vil sitte lenge i minneboken. Siden det faktisk er høst og skyggepartiene derfor gjerne forblir våte hele dagen, valgte vi å ta turen rundt øyen for å få mer tørre veier. At turen tar en knapp time ekstra og at veiene er ekstremt motorsykkel vennlige gjorde heller ikke noe denne herlige lørdagen.

Hennig på vei mot Lunde
Turen går i moderat tempo og selv en trangsynt kar som undertegnede får dermed god anledning til å suge inn inntrykkene fra omgivelsene. Og hvilket syn. Blikk stille vann, omkranset av høstfarget skog i strålende solskinn. Det kan nesten bli for mye for en stakkars sjel. At temperaturen lå på 12 - 15 grader gjorde heller ikke opplevelsen mindre.

Små stopp må til i solskinnet
Vi gjorde noen små stopp underveis, før vi tok en litt lengre stopp på Baldersheim. Her var det åpen butikk og mulighet for å få seg en matbit. Om hele bygden var der skal jeg ikke påstå, men at det var folksomt, det var det. For i motsetning til kjøpesenter og denslags er det kundeservice på disse små landhandlerne i distriktet. Det betyr en benk å sitte på og selvfølgelig - gratis kaffe, noe folk selvfølgelig satte pris på en slik fantastisk dag.

Utsikt fra Baldersheim
Men, turen var ikke slutt her. Handelslaget i Strandvik var målet og enda en time med kvalitetstid på sykkelen. Turen gikk strålende, men vi begynte etterhvert å få en viss føling med lav motsol. På Handelslaget var vi selvfølgelig velkommen og som vanlig satt fleipen løst. Det var deilig å sitte der i solen og nyte ett godt måltid og det var ingen som var hastig med å komme seg hjem igjen.

Klar for middag i Strandvik
Men, alt har en slutt og vi siktet oss inn på en ferge klokken 1810. Men, nå var solen lav, veldig lav. Det var som om solen nedenfra og var så sterk at det formelig stakk i øynene. Vi kom oss likevel trygt til fergekaien og en fantastisk tur var i ferd med å avsluttes.

Einar koser seg på Sprinten
For de som føler seg litt snytt for at de ikke visste om denne turen kan vi fortelle at det først sent fredag kveld ble det sendt ut SMS'er med melding til de vi hadde nummer til.
Rune i fint driv

Janet på sin Bonneville

Kjell har kjøpt tilbake sin T-bird

På ett av stoppene

To klassikere

Gjør seg godt i høstsol også

2 kommentarer:

 1. Takk for en fantastisk tur og en meget flott artikkel. Opplever turen i reprise når man leser den og ser på de flotte bildene.

  Hilsen Henning

  SvarSlett
 2. Knallfin blogg, fine bilder og svært godt skrevet!
  Jeg holder til i Dimmelsvik i Kvinnherad ikke langt fra Truls, har en Street Triple R jeg hentet hos Bikerstreet den 20. juli, og er svært så happy med den. Håper å henge med dere på en tur eller tre neste sesong.
  Har en egen kjørelogg på MC siden (det var der jeg fant en link til denne bloggen) om det kan ha interesse....
  http://www.mcsiden.no/viewtopic.php?f=13&t=6087

  SvarSlett