søndag 13. oktober 2013

Bonus RUN på historisk grunnHøsten i Bergen er ikke kjent for å være den mest stabile mht vær og føre. Vi har derfor hatt tradisjon for å avslutte sesongen tidlig i september og heller satse på mer på sparket turer dersom været skulle tillate det. I fjor ble det ingen Bonus, men i år har det sett litt mer lovende ut. 

Søndag 29. september var det klart for Bonus RUN og selv om yr hadde skiftet fra knall sol til øs pøs regn etter at vi annonserte RUN'et, hadde vi likevel håp om at det skulle bli bra vær. Og det bli det, i hvert fall grei temperatur og tørre veier. 
Vi tok oss den frihet og kjørte opp til Fjell Festning
Siden Kjell-Erik hadde invitert oss på ferske lapper på Glesvær la vi opp en tur som var tilpasset dette. Fremmøte var på Shell Laksevåg denne gangen også og ettersom de to siste RUN'ene hadde samlet nesten tyve sykler var det litt overraskende at det bare var seks stykker som møtte denne gangen. Men, søndag er definitivt noe annet enn en ettermiddag i uken. 

Samlet utenfor hos Kjell-Erik
Uansett, vi som var med fikk en nydelig tur, både kjøremessig, kulturelt og sosialt. Første planen var å kjøre ut til Solsvik for så å kjøre sørover på de "små" veiene på Sotra. Men, på en trafikk tom en søndags formiddag, kom Solsvik brått på og det ble noen kilometer ekstra på denne herlige veien mot Hellesøy før vi snudde og satte kursen sørover. 

Noen spesiell plan hadde vi ikke, annet at vi skulle ende opp på Glesvær til slutt, så da Jan Morten foreslo ett besøk på Fjell Festning var det stemning for det med en gang. Parkeringsplassen for besøkende til festningen er helt nede med fylkesveien og så er det en asfaltert vei opp til selve festningsanlegget. Dette så ut til å være en populær søndagstur for mange familier. Veien er i utgangspunktet stengt for biler, men vi kjører jo motorsykkel...... 

Her var det mat til en hel bataljon
Vel oppe er det et mektig utsyn som møter deg på dette platået. En sirkel formet restaurant er etablert oppå selve kanontårnet og utsikten er formidabel. Her var det planen at tyskerne skulle forsvare innseilingen til Bergen, nord og sør for Sotra. En treløpers kanon montert i ett pansertårn, hentet fra den tyske krysseren Gneisenau, var hovedvåpenet. I tillegg var det ett massivt underjordisk gangsystem mellom ulike stillinger rundt om i området. Festningen var absolutt et besøk verdig og ved hjelp av lokal kunnskapen til Kjell-Erik og bistand fra noen i reisefølge fikk vi en interessant historie time. For den som vil vite litt mer om Fjell festning anbefales denne linken, Fjell festning.

Ingen ting å si på appetitt og humør denne gangen heller
Turen videre gikk via Klokkarvik og så til Glesvær. Her var det veldig mye bra MC-vei som litt uforståelig var skiltet med 50 og 60 i litt for store deler. Men, kan uansett anbefales. Vi har vært på Glesvær tidligere også, siden de har en helårs åpen kafe der ute. Denne gangen imidlertid var det ikke målet, men hagen til Kjell-Erik. Her stod det gjestfriheten i særklasse og med særdeles gode lapper og lefser til en hel bataljon var det ingen gikk sulten hjem. Vi ble sittende en god stund, som vi ofte gjør, og dermed begynte det etterhvert å haste litt for folk å komme seg hjemover. 

Hjem med "ny" ferje mellom Klokkervik og Hjellestad. 
Vi la turen om Klokkarvik denne gangen også og siden fergen far Klokkarvik til Hjellestad lå med kai og skulle gå om fem minutt valgte vi fra Os å ta denne. Bjørn og Jan Morten fortsatte den vanlige veien innover mot Loddefjord. 

Vi takker Kjell-Erik for gjestfriheten og alle som var med for en flott tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar