torsdag 18. april 2013

Kliss våt sesongstart

Følte vi lyste opp en ellers grå dag....
Varsel om 30 - 70 mm nedbør og kraftig vind er kanskje ikke det som trigger det aller største suget etter en mc tur. Likefullt var vi åtte sykler som var med på årets første Triumph RUN i regi av Triumphivest. Slett ikke dårlig.For å virkelig understreke at vært ikke betyr noe for ordentlige motorsyklister møttes i Arna, ett av de mest nedbørs rike områdene i Bergen. Derfra gikk turen videre innover mot ett av de aller våteste stedene i Norge, nemlig Samnanger. Her skulle med andre ord vått bli til enda våtere.
Greit med godt overbygde bensinstasjoner.
Når vi kjørte over Gullbotn var det en del av deltakerne som begynte å kjenne på at klærne kanskje ikke holdt helt mål under disse forholdene. Samtidig som hansker begynte å bli våte sank også temperaturen ned til fem grader. Alle var likevel ved godt mot når vi svingte av mot Rolvsvåg og Os. Da begynte vi å få kjenne vinden som stod rett i mot og gjorde at vann trengte seg innover mot kroppens edlere deler. Var kanskje ikke motorsykkeltur det rette i dag likevel?

Jan Morten og Ole Morten har nok mye å snakke om etter hvert
Joda, det var det. Det var herlig å endelig være på tur igjen. De var få eller ingen å dele veiene med og vi kunne virkelig kjenne på friheten der vi skled utover langs Samnangerfjorden. I store deler av fylket vårt er det stengte veier pga ras og før vi startet var vi litt redd for om det kunne være tilfelle i Rødsliane også. Heldigvis, vi så ingen tegn til dette da vi kjørte opp det smale og bratte partiet fra Lønningdal og til Rød.

Litt lengre ut i dalen, da mange av oss hadde begynt å se fram til å kunne ta en pit stop, lå plutselig veien fremfor oss under vann. Vann fosset over islagte bakker og rett over veien. På det meste var det sikkert snakk om 20 cm overvann. Kjøre rundt var ikke noe tema, så i rolig tempo kom vi oss alle pent over og kunne fortsette turen til bestemmelse punktet. Burde ha stoppet og tatt bilde, men bare tanken på å ta av hanskene bød i mot.
Klare til å bestille mat
På Er-An veikro ble vi godt tatt vare på. Ett langbord utenfor SUN studio var reservert for oss og vi fikk en plass vi kunne henge av opp de noe våte mc klærne så de kunne få dryppet fra seg. Martin, Silje og Marius var allerede på plass da vi kom. De hadde valgt fire hjul denne gangen og kan vel ikke klandres for det.

Med god mat og drikke på bordet tørket vi fort opp og stemningen var som vanlig upåklagelig. Pga alt regnet ute ble det mer til at vi snakket om alle endringen som var gjort på syklene i løpet vinteren, enn å gå ut og se. Henning  er vel den som har tatt den lengst med en rekke nye detaljer og fortsetter med tradisjonen med nye endringer nesten hver gang vi møtes. Også Bonnevillen til Janet hadde gått gjennom en facelift i løpet av vinteren. Eller kanskje vi kan kalle det en slankekur. I hvert fall var den blitt mye smalere over hekken og fremstod i en mye mer sprek og rå utgave enn i fjor.

Nevnes bør også Bjørn, som med med nytt bråke anlegg trodde han kunne være med å dominere lydbilde i tunnelene - helt til Henning startet opp....
Litt av gjengen uten for kroen.
En ny stamplass?
Nye fjes var det denne gangen også. Jan Morten Nerhem, som uken før Jul ble eier av en Legend, trosset været og ble med oss på tur for første gang. Det var et trivelig bekjentskap og vi håper selvsagt på at han blir ett fast innslag. Spesielt Ole synes nok det var artig å få med en arts frende.

Linda på Er-An Veikro likte at vi kom på besøk og gav alle fra Triumphivest rabbaterte priser på kroen.
Både i dag og i fortsettelsen får du 10 % på maten. Kaffe får du for kr 20,- og soft is for 25,-. Ett tilbud vi setter stor pris på. Betingelsen er at du har med deg sykkelen. Inntil vi få laget oss en egen logo, holer det at du forteller at du tilhører Triumph i vest.

Takk for turen og så sees vi snart igjen.


2 kommentarer:

 1. En av dem som ikke møtte i går kveld påstod at det regnet hannkatter på skrå ute hos ham. Det var vel noe slikt vi opplevde også. Fikk i hvert fall testet ut kjøreantrekket. Scott-jakken holdt mål, men de påstått 100% vanntette Goretex-støvlene og buksen av annet merke gjorde det definitivt ikke. Opplagt garantisak. Uansett, helt kjempe å møte gjengen igjen og ikke minst ønske Jan Morten Nerem velkommen med sin Legend 900 TT. Kjekt å ha en av «samme art» med i gjengen. Og Er-An veikro; Topp service! Vårt nye stamsted. Basta!
  Og når jeg nå omsider har fått varmen og følelsen igjen i bjellene,gleder jeg meg allerede til neste tur.

  wiskers-ole

  SvarSlett
 2. Takk folkens. Det var temmelig friskt når vi kjørte langs fjorden. Satt også ei stund og bekymra meg for at det skulle vere dugg i turtellaren. Men vel verdt å trosse været for å møte denne fine gjengen.

  Jan Morten

  SvarSlett