fredag 12. april 2013

ER-AN Veikro - En naturlig møteplass for motorsyklister?


Har du savnet en kul plass å kjøre til, en plass der det er rom for motorsykler og rock 'n' roll? I tilfelle har du nå fått en god mulighet. Er-An veikro på Søfteland har i løpet av vinteren blitt skapt om til en skikkelig moderne rock 'n' roll café. Mitt i blinken for alle oss som er glad i 60-tallets musikk- og motorsykkelkultur.

Jukebox'n - et sentral punkt i lokalet
Da rock 'n' roll inntok verden på midten og slutten av 50-tallet ble det sett på som en opprørsk musikkform og fikk raskt ett forbud om å bli spilt på radioen. Dette skjedde samtidig som at økonomien ble bedre og ungdommene fikk råd til kjøretøy. Biler i USA og motorsykler i England. Pga radio forbudet ble det derfor til at ungdommen samlet seg rundt rundt om på caféene (veikroene) og spilte den "nye" musikken på jukeboxen der. Men det var ikke bare musikk, spesielle frisyre, klær, biler og motorsykler hørte også med. Det er disse tingene som i dag er med å danner rammer for det man i dag forbinder med rock 'n' roll kulturen på 50- og 60-tallet.
Egen scene der ekte musikk kan gjennskapes
Er-An veikro er laget som en hyllest til denne tidsepoken. Sammen med stor kjærlighet for ekte rock 'n' roll er mye av inspirasjonen hentet fra amerikanske Diners. Det har gitt en stilfull og gjennomført innredning og du formelig aner atmosfæren av 60-tallet i det du stiger inn døren.

Heldigvis kom Cadillac en bedre fra det enn veggen!
Midt i mot deg står jukeboksen og bare venter på at du skal gjøre dine musikalske valg. Trykke på de rettet knappene og forhåpentlig spre noe av historiens beste musikk ut i lokalet. Lar du blikket glid lengre bak i lokalet får du øye på en Cadillac front som henger på veggen, donert av en i nabo området. Her har nemlig alle bidratt for å gjøre dette til en positiv opplevelese.
Er-An har alle skjenkerettigheter
Er-An veikro ligger på Røykenes på Søfteland, akkurat på grensen mellom Os og Bergen. Det betyr at det er mange flotte motorsykkel veier som fører dit. Enten man velger å starte turen der eller avslutte. Vi har i alle fall fått en fantastisk flott mulighet til å en plass der motorsyklister kan møtes. Velkommen er vi også og vil etter hvert som ting blir klart få egen MC parkering.

Som de sier på kroen - keep on Rockin'
Jukebox bar

Gitar bardisken

2 kommentarer:

  1. Har vært der to ganger i løpet av kun kort tid. Da er det vel i ferd med å bli stamplass?

    SvarSlett
  2. Gjentar du en ting som Bergenser, så er det tradisjon....og dermed stamplass. :-)

    SvarSlett