onsdag 26. september 2012

NMCU hjelper deg


Utklippet over er hentet fra statens vegvesen sine sider og forteller at det fra neste år ikke vil være mulig å ha mer enn 600ccm på en mellomklasse sykkel. Siden dette er noe som direkte påvirker familiens motorsykkel liv måtte vi finne mer ut om denne idiotiske begrensningen på 600 ccm.
Som mange vet har vi i dag en Street Triple R som er registrert som mellomtung. Hva vil skje med vår 675 når de nye reglene skal tre i kraft, vil den bli ulovlig ?
Skal denne lett kjørte sykkelen bli ulovlig som mellomklasse?
En telefon til Geir hos Classic bekreftet det jeg trodde at Triumph sine 4 sylindrede 600 ccm ikke har  samme kraft i bunn som en 675 triple. Motorene liker turtall, og først ved rundt 9000 rpm begynner det å bli moro. Med reduksjon til ca 47hk vil det ikke lengre være mulig å få opp skikkelig turtall og sykkelen vil  bli mye kjedeligere enn det vi har i dag.

Hva gjør en når en slik situasjon dukker opp? Et naturlig spørsmål er å stille, vil lovendringen gjøre tidligere godkjente mellomklasse sykler på over 600 ccm ulovlige. Så var neste spørsmål. hvem spør vi om det da ? Ringe til Biltilsynet? Nei, sikker umulig å treffe noe som både vet og har myndighet til å svare på spørsmålet.

Da sender vi en forespørsel til Biltilsynet og forklarer problemet. Nei, forresten. Får sikkert svar, men hvis det skulle vise seg å være feil, er det likevel vi som sitter med svarte Per om noen skulle gå galt. NMCU er selvfølgelig plassen å gå. De vet i det minste hvor de skal henvende seg.
Heldigvis kan Varaderoen byttes ut med en Street Triple neste år likevel
En mail til NMCU gav raskt et svar om at de skulle sjekke saken. Vi var på gang og allerede neste dag kom svaret vi hadde håpet på. Vegdirektoratet bekrefter at de har rotet. Det er ingen kubikk begrensninger  på de nye reglene. Jeg har engstet meg helt uten grunn. Vi har fortsatt en sykkel vi kan bruke.

En stor takk til NMCU som raskt fikk avklart hva som virkelig gjaldt. Det er godt å vite at vi har NMCU som taler vår sak og som vet hvor beslutningene tas. Jeg oppfordrer derfor alle som ikke allerede er medlem av NMCU om å bli det. Det er mange som prøver å bli kvitt oss motorsyklister og vi trenger virkelig noen som passer på. Ta en tur innom nmcu.org allerede i dag og tegn ditt medlemskap!
2 kommentarer:

  1. Meld dere inn nå, kjøp t-skjorter, stickers. kaffikopp osv. Do it, do it!!

    Mvh J8

    SvarSlett
  2. HJELP! leter etter en triumph street triple med 34hk eller en som er mulig å kjøre med A2 førerkort. Men det viser seg at disse er nesten umulig å få tak i og svært sjeldne... Og ettersom de nye reglene ble tatt i bruk er det ikke lenger lov å regge disse ned =( Hvis noen har en street triple til meg som oppfyller kravene, send mail til peder-12@live.com

    Mvh Peder Winge

    SvarSlett