fredag 11. mai 2012

Det svingte på Holsnøy

Nok en kveld med flott fremmøte - elleve Triumpher denne gangen.
Hvis du synes veiene må ha gul stripe og stort sett gå rett frem for at det skal være artig å kjøre motorsykkel, ja da hadde du ikke likt gårsdagens Triumph RUN. For her var det svinger, svinger og atter svinger. Rettstrekkene var ikke stor lengre enn et godt spydkast. Sidene veiene var smale, ble det ingen høgfartstur med andre ord, men du verden så morro.

Det ble fult på Skjelanger kai denne kvelden
Det var Tom som var kjentmann og los denne gangen. Akkurat det føltes trygt og godt, for det var sikkert flere enn meg som ikke hadde begrep om hvor i verden vi var. Selv om solen skinte på oss og vi derfor kunne skjønne i hvilken himmelretning det bar, var det lite med kjente plasser og navn og se. Derimot passerte vi flere små grender, nydelige vann og ikke minst Dale-svingane, Holsnøys svar på Italienske Stelvio passet. Riktig nok ikke 2700 moh og 48 svinger, men dog. De var artige de 5 som var,  og de ligger jo trass alt mye mer sentralt for oss i Bergensområdet.
Ytterst på kaikanten
Etter en stund kommer vi faktisk til en plass jeg hadde vært før, Skjelanger, så langt nord som det går an å komme på øyen. Skjelanger ligger faktisk nord for Herdla og på høyde med Tjeldstø i Øygarden. Her tar vi en stopp på kaien og prater litt før Tom tar oss med videre for kaffe og winerbrød på hytten sin. Det blir enda en flott tur før vi kan benke oss oss på altanen hos Tom og la oss imponere av utsikten fra altanen på hytten. Her varter Tom opp i stor stil og vi blir sittende en god stund før vi igjen setter kursen tilbake til Breistein.
Her er folket klar til å kjøre videre, etter god mat og kaffe på denne flotte altanen
Vi takker Tom for gjestfriheten som gjorde at det ble nok en flott Triumph RUN.  En takk til værgudene for at de ikke brydde seg om at Yr meldte regn til kvelden er vel kanskje også på sin plass.
En blid hytteeier i midten
Ikke hver dag parkeringsplassen på hytten ser slik ut.


5 kommentarer:

 1. Hei, alle sammen. Tusen takk for en flott tur i et nytt ukjent og vakkert landskap.

  Hilsen Henning

  SvarSlett
 2. Min andre tur med Triumph-folket og minst like flott som forrige gang. Gjennom nydelig landskap. Fin gjeng. Takk alle sammen.
  Ole M.

  SvarSlett
 3. Fin tur rundt i Meland, som Ole skriver rundt om i flott natur. Fint at folk driver gårder og holder kratt og skog borte så vi se mer an Norge..!
  En bonus med disse turene er jo at vi ser plasser hvor vi ellers ikke kjører så mye.
  Hvis været er bra, en dags tur til Gudvangen på Lørdag?

  Mvh Jon

  SvarSlett
 4. n tur til Gudvangen på lørdag høres greit ut. :-)

  Om været er ok og jobben ikke kaller på meg så blir jeg med.

  Henning

  SvarSlett
 5. det såg ut som dere hadde kost dokker!!eg kunne ikke være med denne gang,å eg ser ka eg gikk glipp av.prøver neste gang eg! hilsen marthon (var i kjøben å smakte på div microbryggeri øl,så eg led ikke!)

  SvarSlett