søndag 20. mai 2012

Besøk på Rett Vest treffet

Våren er en travel tid og det er ikke alltid mulig å få tid til alt. Derfor ble det med et dagsbesøk til årets Rett Vest treff i Gudvangen.
Vi startet fra Trengereid litt over klokken ti for å ta kose turen om Hardanger. Einar tok ut fra parkeringsplassen og forsvant som en lyn oppover bakkene mot Gullbotn. Dyr og fugler som befant seg i området må nok ha trodd at det var dommedag som var på vei. Det virket faktisk som han hadde altfor kort gasswire! Det siste viste seg ikke å være tilfelle. 

Forklaringen var imidlertid enkel. På plassen vi nettopp hadde forlatt stod det nemlig hen hel gjeng med BMW'er som skulle på tur og de hadde  vært veldig opptatt av lyden på BSA'n og Einar tenkte at dette var en fin anledning til å gi en gratis demonstrasjon. Vi som fulgte etter han oppover bakkene kunne ikke la være å bli imponert over for mye guffe det er den sykkelen. 
Alexander digget og sitte på med pappa, Gary, og var smør blid hele turen. 
Turen videre gikk i fint tempo og vi humpet oss over Kvamskogen. Der oppe møtte vi en mann som var ute og gikk tur med en hund. Einar passerte først og hunden reagerte ikke noen spesielt. Så kom Jon med Tigeren og da så en virkelig hvor bra Triumph har fått fram kattedyret i Tiger 800. Nå gjødde hunden til og snudde seg etter Tigeren, helt klar til å ta den forbannede katten. Sprinten brydde den ikke seg om i det hele tatt. 

I Øystese var det dags for en liten stopp for å få litt varme i skrotten igjen. For selv om været var bra, glimret fortsatt varmen med sitt fravær. Det går greit å kjøre i 8 grader, men du blir gradvis nedkjølt når du kjører et stykke.
Henning, Einar og Jon diskuterer noe morsomt
Turen langs Hardangerfjorden var som vanlig flott, med lite trafikk og tørre fine veier. Men nyåpnet vei opp Skjervet regnet vi med å få gamle veien for oss selv, men en østlandsk registret bil hadde forvillet seg opp i svingene uten at den var i veien for oss så veldig lenge. Utrolig artig å kjøre opp sånne svinger. Tror det skal regne mye før det blir aktuelt for å kjøre nyeveien.

En litt betenkt Martin. Kanskje vi har for lange pauser.
På Voss hang Henning og Martin seg på i reise følget, de hadde reist litt senere og derfor tatt den korteste veien opp til Voss. På veien inn til Gudvangen møtte vi masse sykler og det var derfor ikke så mange på treffplassen når vi kom inn der. Det var likevel rikelig med folk og sykler til at tid fløy mens vi var der. 

Artig liten sak.
Det begynte etterhvert å dryppe litt, så vi bestemte oss for å kjøre tilbake til Voss for å få oss en matbit på Stasjonen kafe. Ett hyggelig sted som serverte både god og rimelig mat. 
Ikke til å legge skjul på at det kan lages flott motorsykler flere steder i Europa
Turen videre mot Trengereid gikk på vekslende tørre og litt våte veier. Vi ble liggende i køen som holdt rimelig grei fart. Så, selv med litt vann og ikke spesielt mye varme ble det nok en fin motorsykkel tur. 

2 kommentarer:

 1. Hei og takk for fin tur. Hyggelig med nye bekjentskaper også. Flott gjen må jeg si. :-)

  Blir spennnende å se om Jon pimper opp den nye Street Fighter loooken sin på Tigeren med nytt "nebb" eller noe annet som han kan kappe til....hehehe. Time will show.

  Henning

  SvarSlett
 2. To nebb or not to.....
  Takk for tur til dei som var med...
  Ja, noe må vi finne på!

  Gleder oss til torsdag!

  Jon

  SvarSlett