torsdag 25. august 2011

Spennende tur på ukjente stier

Osterøy viste seg fra sin beste side på denne turen som gikk på spennende og ukjente veier fra Bruvik og over fjellet til Njåstad. For de som valgte å kjøre over selve fjellet ble det en spennende reise i et magisk landskap.
Klokken var begynt å nærme seg 1830 før vi omsider kom oss avgårde fra Hydro stasjonen på Øyrane Torg denne gangen. I nydelig høstvær ble det en riktig flott tur inn til Bruvik på OSterøy. Herfra gikk turen videre opp over på fjellet og stikkordet må være smal, bratt og svingete vei. Området viste seg å inneholde mange hytter og er tydeligvis ett attraktivt område for mange.
Likevel tror jeg ikke det var noen i dette følge som hadde kjørt her tidligere.

I det vi begynte på nedstigningen mot vannet var det på tide å skille lag. Vi hadde ikke fått sjekket forholdene på forhånd og det var ikke alle som hadde lyst å prøve seg på grusvei når vi ikke visste hverken stand eller lengde på grusdelen. Vi var derfor fire stykker som returnerte og kjørte rundt fjellet og møtte resten av gjengen på nordsiden av vannet senere.

Da vi kom fram var "grusgjengen" på plass for lenge siden og nesten ferdig med å drikke kaffe. Grusveien viste seg å være av nyere dato og i riktig god stand og hadde ikke bydd på problemer for noen. At det kun var grus fra vannet og opp til toppen av fjellet gjorde det enkelt. Selve turen hadde vært kjempeflott og virkelig å anbefale for alle. Uansett sykkeltype.


Etter stoppet på rasteplassen på nordenden av vannet gikk turen videre via Fotlandsvåg og Hosanger til  Osterøykroa. Etter å ha hatt mye kjøring på svært svingete og smale veier, var det godt å få strekke litt ut utover fjorden. Her er det nemlig skikkelige MC veier.

Vi ble stort sett stående utenfor kroa og folk koste seg så mye denne flotte kvelden at det begynte å mørkne før vi igjen satte kursen mot Osterøybrua og for hjem til hver vårt.

Takk for turen.
Rett og slett en fin motorsykkel - Street Trple R 2012

2 kommentarer:

  1. Hei alle sammen og tusen takk for en hyggelig tur. Og ikke minst takk for kaffen, Kvikk lunsjen og kjeksene.

    Hilsen Henning.

    Ta gjerne en titt på denne linken: http://motorivista.com/tt-deluxe-lc-fabrications/

    SvarSlett
  2. Ja takk for turen til alle som var med! Mye små veier i putlefart, men du verden så kjekt å se nye steder.
    Se også CBOC sitt nettsted om turer som sikkert " vi " også kan være med på.
    Håper været er like bra neste tur!

    Mvh Jon800

    SvarSlett