fredag 16. april 2010

Småkald Triumph RUN

En kan trygt slå fast at det ikke ble den samme varme opplevelsen for årets første Triumph RUN som tilfelle var ved fjorårets første. Vi hadde selvfølgelig håpet at perioden med det fine været skulle vart i hvert fall en dag til, men slik gikk det dessverre ikke. Når vi i tillegg får en del avbud i siste øyeblikk, pga sykdom og diverse var det kanskje ikke så rart at vi bare ble tre sykler på denne første turen. Litt dårligere vær la likevel ikke noen demper på at det ble nok en fin Triumph tur for Erik, Einar og undertegnede.



Turen startet med en fergetur med M/F «Fjordgar» fra Hjellestad til Klokkarvik. Med fem, seks biler og tre motorsykler var fergen omtrent halvfull. Turen med denne gamle mini ferjen gikk fra Hjellestad og til Bjorøy og derfra videre til Lerøy og Klokkarvik. Stort sett hele tiden går vi tett langs land og gjennom smale sund. En opplevelse i selg selv.
Vel over på Sotra siden satte vi kursen sørover mot Kleppevik og videre forbi Steinsland og så nordover mot Fjell. Vi begynte med tørre veier og helt greit vær. Etter hvert begynte det imidlertid å dryppe litt. Ikke slik at vi ble våte eller at veiene ble det. I hvert fall ikke med engang. Det viste seg at bygen kom nordfra og selv om det ikke regnet på oss, hadde den klarte å vete veiene slik at det stort sett ble våte veier å kjøre på resten av turen.

Når vi kom nord til Fjell, la vi kursen om og kjørte rett vestover mot Møvik og fortsatte videre forbi Sekkingstad og kom til slutt til Ågotnes. Til nå hadde vi stort sett kjørt på smale svingete veier med litt for mye 50 soner. Aktivitetene på bla. Sture har imidlertid ført til en helt annen veistandard og her var det bare å mate på gjennom flotte slakke svinger.

Vi hadde planlagt å stoppe på Nautes, der det i flg. omfattende søk på Google skulle være en storkiosk som kunne gi oss en kaffe kopp. Det var tydeligvis ikke riktig for her var det bare fiskesløyende tyskere å se. Siden de ikke virket noe særlig interessert i å dele fortsatt vi turen de siste 5 kilometrene ut til Hellesøy. Vi ble nemlig fortalt at der skulle det være en kafe. Og kafe var det jo. bare så synd at den ikke var åpen enda.... Dermed var det bare å gjøre vendereis og soppe innom første bensinstasjon for en kopp kaffe.

Etter kaffepausen klarnet det opp igjen og vi stoppet ved Solsvik for nyte utsikten over til våre motorsyklers fødeland, før vi fortsatte turen inn til Torget. I Bergen ble vi møtt med tunge skyer og noen kraftige byger og dette var nok sikkert en medvirkende årsak til at vi fikk torget for oss selv denne kvelden.

Det kalde været den siste tiden har nok gjort at mange ikke har fått startet opp motorsykkel sesongen riktig enda og vi håper at mange flere er klar til neste tur 6. mai.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar