mandag 5. april 2010

Påsketur uten skredfare


Da jeg og Einar skulle ha oss en liten påsketur på påskeaften, var vi opptatt av å gjøre det på en sikker måte. Vi la spesielt vekt på å unngå den store skredfaren som har vært omtalt i media de siste dagene. Vi bestemte oss derfor nok en gang for å legge turen ut mot havet.

Fedje ble derfor satt som mål denne gangen, eller for å være litt mer nøyaktig - kaien hvor fergen går til Fedje og så en liten vei som tar oss litt lengre nord i Austrheim. Der har vi muligheten for å stoppe og ta oss ned til sjøen og sitte å nyte utsikten vestover mot Fedje og havet utenfor.

Dette var altså målet for turen vår denne gang og for å komme oss dit tok vi oss gjennom Bergen og ut til Knarrvik. Herfra valgte vi rv. 585 nordover Radøy. Det er noen parti som er litt smale, men stort sett er dette en riktig fin motorsykkelvei, uten den altfor store trafikken. Vel framme så vi at vi måtte dele området med mange bo-biler som hadde installert seg innimellom knausene i området for påsken. Det blåste litt oppe ved veien, så turistene så vi lite til.

Vår seilerfaring fortalte oss at selv om det var pålandsvind ville det være mye lunere lengre nede mot sjøen og vi fulgte derfor en liten sti nedover mot en fin liten fjell hylle hvor vi kunne nyte medbrakt påske appelsin og Kvikk Lunch. Her ble det faktisk godt og varmt i påskesolen.

Det er alltid kjekkere med rundtur enn frem og tilbake, så på hjemturen kjørte vi via Mongstad, Arna, Gullbotn og Rolvsvågen. En herlig tur ble det og vi kjenner at det begynner å bli litt mer varme i luften etter hvert.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar