torsdag 20. august 2009

Tropevær og stengte veier på Triumph RUN


Tropevarme og tørre fine veier inn til Modalen. Regn og stengte veier pga ras på hjem turen. Joda, det ble en minnerik tur denne gangen også for de 7 deltakerne på høstens første Triumph RUN.
Det begynte som det pleier. Med en overopphetet møteplass ved Øyrane Torg i Arna. 26 grader bikket kvikksølvet mot og hadde det ikke vært for Yr's utvetydige prognoser om at ett betydelig regnvær skulle komme inn i løpet av kvelden, hadde nok plassen blitt fult opp av kjøresugne Triumph entusiaster.

Uansett, 7 ivrige Triumphere var klar til take-off når klokken var 17.30 og vi kunne starte turen mot Modalen. Innover mot Dale fulgte vi stort sett trafikken. Det gikk i et greit tempo og vi kunne virkelig nyte denne herlige sommerkvelden. Like etter Dale svingte vi av mot Romarheimsdalen. Digert kryss og flott vei, akkurat i krysset, men det endrer seg fort.

Mo - 33 km står det på et skilt. Dette bør gå fint, klokken er ca. 18.10 og vi bør lett kunne rekke kroa i Mo før den stenger kl. 1900. 60 km/t i snitt er jo ikke noe problem, normalt. Veien innover til Stamnes er imidlertid svært smale og svingete og innbyr jo ikke akkurat til de høyeste fartene. Faktisk er det slik at når vi når igjen en tråsykkel ikke bare uten videre kan kjøre forbi. Til det er det for smalt. Det er imidlertid svært lite trafikk på veien og vi kan stort sett bare dure i vei og ankommer Mo ca. 1845. Altså i god tid før stenge tid.

På kroa får vi god service. Vår Islandske vertinne kan by på både supper, middag og fristende kaker, så her er det noe for en hver smak. I den flotte varmen finner plass ute på kaien og nyter mat og drikke i flotte omgivelser. Mens vi sitter her kommer den første regnbygen og den virker litt små hissig. Heldigvis finnes det en overbygd del av kaien som vi kan sette oss under. Her sitter vi en god stund og prater om løst og fast før vi til slutt må krype til korset og finne fram regnjakken og gjøre oss klar til returen som er planlagt via Romarheimsdalen.

Vi har ikke kjørt mange kilometrene før vi kommer til en veisperring. Ras! Det har gått ras lengre fremme blir vi fortalt. Veien vil bli stengt til i morgen ettermiddag, minst, er det vi får vite. Dessverre er det ingen som kan si noe om hvor stort det er eller hvor langt det er til. Vi bestemmer oss for å finne ut om vi kan komme forbi og flytter sperringen slik at alle kan komme seg videre.

Det er ikke så langt å kjøre før vi ser problemet. Store steiner og noe busker ligger i veien, men for oss er det ingen problemer å komme forbi. Vi passerer rasstedet og fortsetter turen. Til vi kommer ut på E39 regner det tildels kraftig, men derfra og til vi tar ett lite stopp på bensinstasjonen på Breisten er det nesten opphold. Varmen gjør at det blir en svært fin tur.

Takk til alle som var med å gjorde dette til nok en flott Triumph RUN. Det er veldig kjekt at vi også på denne turen fikk bli kjent med nye Triumph fjes. Neste RUN blir torsdag 3. september. Da tar vi turen til Austevoll og møter derfor direkte på ferjekaien på Krokeide kl. 1730. Mer info om dette kommer senere.



1 kommentar:

  1. Vil bare takke for nok en fin Triumph tur. Har vært Bergenser i mange år men har aldri kommet meg til Modalen før nå. Det måtte selvfølgelig en Triumph tur til. Nydelig plass, bare synd at vi ikke visste at det var badestrand i sentrum slik at vi kunne ta badikken og håndkle med. Håndkle kunne uansett kommet vel med på hjemveien :-).

    SvarSlett