onsdag 22. august 2018

Sommervær på høstens første RUN

Juvelen i Triumphsamlingen til Bjørn
Med tidenes sommer bak oss regner jeg med at det er mange som har fått mange fine motorsykkel turer i år. Særlig mange Triumph RUN har det derimot ikke blitt. Det fine været har gjort at jeg eg rett og slett har vært mye på litt lengre turer og ikke hatt anledning til å arrangere RUN.



Fin samling utenfor garsjen i Fusa
Marthon måtte prøve
Vi håper imidlertid at det kan bli noen RUN nå i høst. Siden meteorologene ikke hadde noe gode meldinger for slutten av denne uken, sparket vi likegodt liv i RUN'ene på en tirsdag denne høsten.

Det ble litt kort varsel, men likefullt var det det syv stykker som stilte klar til tur på bensinstasjonen på Øyrane. Opprinnelig var det planen å legge turen inn til Handelslaget i Strandvik, men de hadde ikke åpent mandag og tirsdag og vi ba tynt om å få komme på garasjebesøk til Bjørn og Sølvi Fagertveit på Venjaneset i stede.
Siden turen i utgangspunktet ikke var så lang, la vi ruten om gamleveien til Kvamskogen. Vi fulgte den gamle veien forbi Garnes og videre helt til Trengereid. Sannsynligvis smalere og mer svingete enn slik noen av oss husker det. Ikke rart at det å komme seg på påsketur til Kvamskogen var en prøvelse og en tidkrevende greie for mer enn 40 år siden.

Vi tok også gamle veien fra Bjørkheim og gjennom Tysse. Det gikk fint helt til det stod en trailer på tvers like før vi kom ned på kaien. Det så unektelig ut som en GPS feilkjøring, men det var det vist ikke. Problemet var at de som skulle ta imot varene var gått hjem for dagen. For vår del løste deg seg greit og vi kunne fortsette turen innover mot Eikelandsosen.
Nydelig utsikt fra altanen til Bjørn (nærmest) og Sølvi
En sjelden Puch var det også å finne
Strekningen er til vanlig en fryd å kjøre, men denne kvelden var nydelig. God temperatur og en helt blank fjor gjorde det til en fantastisk flott opplevelse. Etter en liten stopp på bensinstasjonen i Eikelandsosen for å møte Truls, bar det videre mot bestemmelsesstedet.

Inne på tunet tunet hos Bjørn og Sølvi stod garasje døren åpen og den ene lekkerbisken etter den andre åpenbarte seg. Tridenten ytterst og som selve midtpunktet i en samlingen som lyste av skikkelighet. På verandaen, med herlig utsikt over fjorden, var det dekket til med wienerbrød og kaffe og alle følte seg velkommen.

Etter en god time var det på tide å takke for hyggelig bevertning og bevege oss de tre minuttene ned til fergen til Hatvik.
Vinterarbeidet er sikret i form av en BSA A65 
Vi skal følge med værmeldingen utover så det er bare å følge med, det kan fort dukke opp flere RUN.
...og disse var med :)

1 kommentar:

  1. Må visst kikke innom her oftere. Gikk glipp av denne turen, men får vel en sjanse til. Tar turen til Trollrally i Fyresdal i morgen.

    SvarSlett