torsdag 25. mai 2017

Bonus RUN en fin lørdag


De var temmelig heldige med været, Team MC Bergen, som hadde invitert til prøvekjøring av nye Triumph'er sist lørdag. Gradestokken viste 22 grader og folk prøvekjørte, slappet av og koste seg i godt lag utenfor Triumph Bergen sin flotte butikk.

Vi hadde jo selvfølgelig håpet å få til et lite ekstra bonus RUN på tampen av denne flotte dagen. Det var meldt regn utpå ettermiddagen, men Yr og Storm var ikke enige om når. Her gjelder det å leve i nuet og litt før klokken halv tre var vi syv sykler som la avgårde med Osterøy som destinasjon.
Osterøy, Norges største innlands-øy, har ett utall av flotte mc-veier. Med masse stikkveier er det lett å justere lengden på ruten etter hvert som man ser hvordan været utvikler seg. I tillegg er det ikke langt fra Bergen og man har dermed ikke så lang transport før man kommer til de veiene man søker. 

Fire av Triumph's classic serie. T100, America, Street Twin og T120

Denne gangen la vi turen om Gjerstad og så videre over fjellet og til Fotlandsvåg. Storavatnet, eller Vestrevatnet som det står på kartet, pleier å være et fast stoppested når man kjører denne veien. I dag var vannet imidlertid svært nedtappet og det fristet ikke å stoppe på samme måten som før. Vi fortsatte derfor videre ned de bratte svingene til Fotlandsvåg. I tider der regjeringen skryter av hvor mye ny asfalt man legger, tror jeg virkelig de kunne tatt seg en tur inn her. Her er behovet for noe mer enn lapping overmodent. 

Det som er fint med Osterøy kontra f.eks Hellesøy eller andre plasser som er kjekt å kjøre til, er tilgangen på en plass å stoppe hvor man kan få seg en kopp kaffe og noe å bite i. Osterøykroa ble som så mange ganger før vårt stoppested denne gangen. Alltid en trivelig plass å komme til. 
Utenfor Osterøykroa lurer Dag og Morten litt på hvor de har vært.
Etter velfortjent is og kaffe, tar vi fatt på den siste sløyfen om Hamre. Et herlig stykke mc-vei, som i enda større grad enn den første runden, evner å gjøre folk rådvill om hvor man befinner seg. Her skal man ha kjørt mer enn én gang for å utføre sikker navigering uten kart eller GPS. Vi trenger ikke bekymre oss, for foran kjører Ole på sin America på en av sine favorittveier. Han loser oss trygt igjennom et flott og velstelt landskap og da vi passerer Hamre kirke er det i hvert fall noen som nikker gjenkjennende. 

Vi stopper like etter Valestrand og lurer på hvor varmen har blitt av. 10 grader ned fra da vi startet merkes. Singlet og T-skjorte begynner å bli i minste laget nå. At vi aldri lærer å ta klær med for alle forhold, uansett. Vi bor jo tross alt der vi bor.

Takk for turen alle sammen. Regner med at alle har fått varmen igjen nå.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar