mandag 25. april 2016

Ut mot havet på 1. mai.


Selv om 1. mai i år havner på en søndag er det blitt en så pass sterk tradisjon med 1. mai RUN at vi kliner til med ett i år også. Siden vinteren fortsatt sliter med krampetrekninger i indre og høyre strøk, velger vi å holde oss ut på kysten enda en stund. Som reisemål for turen denne gangen har vi valgt et kjent og kjært møtested blant båtfolket i gjennom mange, mange år.



Vestover mot havet - igjen
De fleste har nok hørt om "Nillo på skjæret", men det er kanskje ikke alle som har vært der. Den legendariske Nillo drev den spesielle butikken sin på Skjeret i Brandasund. Historiene om en ufattelig god selger er mange og Nillo på skjeret var en institusjon i lokalsamfunnet og i båtmiljøet. Nillo er borte, men butikken finnes fremdeles og fungerer i dag som et levende museum. Vil du vite mer om Nillo, kan du lese mer om selgeren på Skjeret her

Bømlo igjen tenker du kanskje. Ja, det er riktig, men denne gangen legger vi kursen helt nordvest i øyriket og nye veier. Til et nydelig kystterreng og om vi lar det være litt slakk i wiren, blir det mye flott natur å se på.


Turen starter på Halhjem, hvor vi tar ferge kl 1045 til Sandvikvåg. Deretter går turen via Fitjar, over til Bømlo og nordover til Brandasund og en matbit her. Kjøreturen tar ca 1 time og 45 min.
Returen tar vi litt på sparket alt etter hvordan vær og føre er.

Håper mange har anledning til å være med. Snakkes på søndag.

Vi satser selvsagt på å kunne legge paraplyen igjen hjemme

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar