onsdag 18. februar 2015

Strålende første del av JL Serviceweek

God stemning under lunsjen
Med mellom 60 og 80 kg verktøy og deler i bagasjen var det to spente ungdommer som ankom Flesland sist søndag. Utsendt fra årets Triumph forhandler i UK i 2014, Jack Lilley, hadde de fått i oppdrag å ta service på 20 av Bergens motorsykler med Triumph logo på tanken. Ikke nødvendigvis "walk in the park" i en fremmed garasje i et fremmed land.
Jason monterer sammen igjen

Det har vært mye planlegging og kartlegging i forkant. Her har det vært om å gjøre å få en best mulig oversikt over hva som skal gjøres på forhånd slik at nødvendige deler kan medbringes. En skal heller ikke legge skjul på at det var noen utfordringer som dukket opp i siste liten og skapte grobunn for litt neglebiting. F.eks hvordan får en 14 kg gaffelolje med seg i bagasjen? 

Nå når vi er halvveis ser det ut til å bli en stor suksess for hele opplegget. Mekanikerne, Jim & Jay, har ikke bare vist seg å være hyggelige og greie gutter, men innehar også stor kunnskap og masse arbeidsvilje. Her er det full fokus om oppgavene og ingen tid til snikk snakk når jeg besøker de på den daglige statusoppdateringen. Det er også imponerende å se hvilke grundighet som blir lagt ned i arbeidet. Her er det klart at godt innarbeidede arbeidsmønster og rutiner blir fulgt til punkt og prikke. Så langt har det heldigvis ikke vært altfor store overraskelser og så langt ligger vi fortsatt på skjema. 

Jim demonterer en gaffel
Det er også litt logistikk for å få til dette opplegget. Lokalene som vi er i har ikke plass til alle syklene på en gang og vi har derfor hatt en forhåndsdefinert rekkefølge på arbeidene, basert på hvordan de ønsket å jobbe med syklene. Heldigvis har værgudene vært snille med oss og sendt nok varmegrader over byen til at det har vært mulig å kjøre syklene på egne hjul. Så får vi heller tåle at det har vært en smule vått enkelte dager. Det har i hvert fall gjort det mye lettere for de som ikke er så heldig å disponere egen henger eller varebil. Det har også vært viktig at folk har hentet ferdige sykler etter hvert, slik at det har gjort plass for nye som står for tur. Dette har heldigvis gått greit og så langt har ingen måtte overnatte ute.
Her skal det ny olje på


Må også få sagt at Jim og Jay er imponert over hvor rene og fine alle syklene ser ut og at de ikke virker herjet med. Etter det jeg forstod er det litt av vært som møter dem i den daglige jobben i England. De forteller om sykler som er så grisete at det tar en time å vaske de før de i hele tatt kan gjøre noe som helst. Hjemmefiksere som tilsynelatende bruker hammer og meisel på alt. Så ta det til dere at dere alle gjør en bra jobb med å ta vare på syklene deres i det daglige. Fortsett med det.

Så langt som jeg kan bedømme har folk vært veldig fornøyd med arbeidet som har vært gjort på deres sykkel og brifingen de har fått når de har hentet syklene sine. Så er det bare å håpe at ting fortsetter å gå bra ut uken og at vi har tid til en skikkelig avslutning på fredag og at Jim og Jay for anledning til å se Bergen i fra sin fineste side på lørdag - i dagslys.

Her blir ingen ting overlatt til tilfeldighetene



2 kommentarer:

  1. Fantastisk flott opplegg dere som opererer i bakgrunnen har gjort. Det var også veldig hyggelig gutter. Og jeg var kjempe fornøyd med råd og vink jeg fikk fra disse gutten. Tusen takk til dere alle sammen.

    Henning

    SvarSlett
  2. Ja virkelig kjekt å få møte disse greie ungdommene. Og en fryd å se dem i aksjon, så grundige og dedikert til arbeidet. Ettersom min Legend var første sykkel på benken, så har jeg allerede gitt dem mine beste anbefalinger til Dave Lilley. :-)

    SvarSlett