torsdag 2. oktober 2014

Lyst på en fjelltur på lørdag?

Godværet ser ut til å fortsette og jeg tenker at en MC-tur på fjellet for å nyte høstens fargespill kunne være en fin aktivitet nå på tampen av sesongen. Dette blir en tur litt utenom det vanlige, der poenget er å utforske området mellom Gudvangen og Vikafjellet. Regner ikke med at det er så mange som har gjort det før. I hvert fall ikke på motorsykkel.



På kartet over ser man sånn ca. hvor ruten går. Sånn litt forbi Stalheim svinger vi av E16 og tar en vei inn til Jordalen der man via anleggsveier kan kjøre opp på fjellet mot Vik og komme tilbake i Brekkedalen på baksiden av Stalheim. Veiene skal være i god stand og selv om det er grusdekke enkelte steder, skal det ikke være nødvendig med Off-road sykkel for å være med her. Jeg vil anta at en del av tunnelene er de som vil by på de største utfordringene.

Planen er først å kjøre opp til Øvstedalsvatnet og ta en pit-stopp der, så noen medbrakte godsaker kan være lurt. Håper det er noen som synes dette høres interessant ut og vil være med?

Øvstedalsvatnet
Om det er noen som har lyst å være med, men absolutt ikke vil kjøre på grus. Kan vi jo kjøre sammen til Stalheim og mens en gjeng er oppe på ekspedisjon på fjellet, kan en annen gjeng utforske andre interessante steder i området. Det finnes bøttevis av dem. Så kan vi møtes på Stalheim Hotell etterpå til en felles matbit.

Hvis du er interessert i å være med, vær snill å legg inn en kommentar.

Avreise fra Trengereid, lørdag 4.oktober ca kl 0930
Strandvik 12.oktober 2013

4 kommentarer:

  1. prøver eg og,her kommer bonnyboy seg godt frem! mvh slengis

    SvarSlett
  2. Blir med om eg får på nytt bakdekk.... Slicks, ispedd hvite streker er ikkje akkurat god medisin på den veien der. Har kjørt over der med bil eingang for noen år siden....

    SvarSlett
  3. For oss på mindre egnede sykler for den øvre fjellheimen på grusveier, kan vi jo skille midlertidig lag v Stalheim og kjøre Stalheimskleivane ned og enten kjøre til Flåm eller ta turen videre til Stegastein ved Lærdal. Kan jo møtes igjen på Voss el. lign. For felles retur?? Andre forslag??
    Mvh, Roald H.

    SvarSlett
  4. Takk til Magne, Jens Harald og Ole Morten for en fantastisk Triumph mc tur i fjellheimen? Var naturlig nok i forkant skepisk til hvordan dette skulle gå, spesiellt i den første oppstigningen. De veiene der oppe er ikke å se i noen reklamerbrosjyre eller videoer, når det gjelder mitt valg av sykkel. Kansje i en traktorbrosjyre eller for landbruksmaskiner. Jeg tror det er så langt unna bruksområde for meg og Ole Morten sine sykler med tanke på veistandard det går ann å bli. MEN i hyggelig lag og dyktige positive veivisere, går det meste. Rikere på erfaring med grusveier, med blanding av pukkstein, gjørme, saueskit, kusjit og hestemøkk i løpet av dagen og det gikk jo helt fint, i et landskap og en natur så på denne årstiden bare må oppleves. Avslutningsvis......been there, done that. Hjertelig takk for turen! Roald H.

    SvarSlett