fredag 25. juli 2014

SommerBonusRUN med store variasjoner

Rune deltok på sitt første RUN med sin sterkt modifiserte og meget tøffe Bonneveille
Etter rekordvarme dager ble det planlagt et avkjølende stopp med mulighet for bading på kveldens RUN. Avkjøling og fuktighet fikk vi alle mann (og kvinner), om enn ikke på den måten vi hadde tenkt. Vi var ikke kommet mer enn til Gullbotn før de første regndråpene traff oss og når vi kom til Bjørkheim bøttet det ned. Her var det bare å trekke i nødbremsen og ta et vente og se opphold.
Nødstopp - etter kun 15 minutters kjøring!


Det ble litt for fuktig i starten 
Etter en drøy halvtime begynte det endelig å lysne i den retningen vi skulle og vi satte oss igjen på syklene. Våte veier og en relativt lang strekning med grus pga veiarbeid, gjør at vi alle sammen har vasking av sykkel på listen over gjøremål i den nærmeste fremtid. Etter et ventestopp og et litt missforstått "skal vi bade"-stopp rullet vi inn på Joker'n på Baldersheim i herlig flott sommervarme. Akkurat som hadde håpet på.


Pit stopp på Baldersheim i strålende sommervær
Siden vi hadde stoppet en god del allerede, var vi snart tilbake på syklene igjen. Tolv stykker i flokk koste vi oss innover på herlige, tørre vestlandsveier, samtidig som tre svenske mc-turister stadig var å se, enten de kjørte den ene eller andre veien. Først i vår flokk lå sporhunden Dag, som har fartet rundt både i Europa og Sør-Amerika på motorsykkel.
Enklere å navigere sør i Argentina - der det bare er en vei
Med utførlig beskrivelse av hvor vi skulle kjøre, regnet alle med at dette var greit. Dessverre hadde han konkludert med at dette går fint da han hørte Uggdal og dermed gått glipp av noen små detaljer, som om f.eks hvor han skulle ta av fra veien for å komme til Haaheim Gard, kveldens reisemål. Alle kom frem til slutt og vi fikk en god historie av det. Aldri så ille at det ikke er godt for noe med andre ord. Etter en fire års lang kamp med vegvesenet har nå Haaheim endelig fått lov å sette opp skilt nede ved hovedveien slik at det skal bli lettere å finne frem en annen gang.

Utsikten og idyllen på Haaheim Gard er upåklagelig
På idylliske Haaheim ble vi tatt vel i mot og selv om vi vist nok burde bestilt mat på forhånd ordnet det seg med både fast og flytende føde. Den hjemmelagde isen med jordbær smakte fantastisk, selv om vi nok hadde tålt å få den i adskillig større glass. I egen paviljong gikk praten som vanlig lett og tre kvarter gikk som en vind.

Fra venstre: Rune, Roald, Einar og Olav
Olav, Truls og Birte

Morten, Bjørn, Ingrid, Ole, Dag og Magne
Fra Haaheim var det bare en kort kjøretur til fergen på Våge. På overfarten fikk vi nyte en nydelig solnedgang, der det så ut som om noen hadde satt fyr på solen. Kanskje det er derfor vi har hatt der så varmt i det siste.

Når kvelden avsluttes på denne måten er det lite å klage på
Takk til alle for nok en herlig tur. Det er godt det bare er en uke til neste.

Birte deltok på sitt første RUN på sin bare uker gamle Bonneville
Ole - med gullhjelm for anledningen 
Det ble en lang dag i salen på denne for Truls som hadde kjørt nesten 50 mil
allerede før vi startet dagens RUN
Haaheim Gard tilhører samarbeidskjeden "De historiske" og tilbyr overnatting hele året.
Om denne lille stuen inngår som et av rommene vet jeg faktisk ikke

Dette var termometeret før vi startet kveldens RUN - smått utrolig


2 kommentarer:

  1. Takker for flott tekst og bilder fra gårsdagens Run. Som alltid en trivelig gjeng å kjøre med. Skal ikke skryte på meg mer kjøring en sant var. Men totalt så ble det 62 mil i adelen i går, er ikke noe problem på en Troumph :)

    SvarSlett
  2. Jeg fikk ikke med meg denne flotte turen, men fikk en flott rapport fra Ole Morten og Roald da de stoppet på Er-An på vei hjem. Men det blir vel ikke siste tur dit tenker jeg. :-)

    Henning

    SvarSlett