fredag 6. september 2013

Kjempeoppsluting om avslutnings RUN


Det gikk rolig på årets siste ordinære Triumph RUN. Saktere enn noen gang før faktisk, men uten at det gjorde en døyt. Denne utrolig flotte september kvelden ble nemlig benyttet til å sjekke ut de små veiene like utenfor Bergen. Forhåpentligvis opplevde alle de 17 deltakerne å kjøre på en vei de aldri, eller i hvert fall svært sjelden, har kjørt på før.Nytt samlingsted denne gangen
For første gang var Shell stasjonen på Laksevåg valgt som møteplass og undertegnede var litt engstelig for at det ikke var alle som ville finne frem. Frykten kan virke å ha vært ubegrunnet for det kom rikelig med sykler. Hele 17 sykler telte vi til da vi la på tur noen minutter etter skjema klokken 18. Om det er flere der ute som kjører rundt å leiter etter oss vil vi vel aldri få svar på. 

Når akkurat denne bensinstasjonen ble valgt som møteplass, var det fordi alt veiarbeidet i området gjorde dette til det mest egnede stedet for kveldens tur. Lite visste vi om at samme bensinstasjon, riktig nok i Fina drakt,  på 60 og 70 tallet ble brukt som samlingssted for motorsyklistene på Laksevåg. Vi kan derfor slå fast med en gang at det slett ikke første gang det var samlet mange Triumph'er på denne plassen.

En plass med motorsykkelhistorie viste det seg.
Så til kveldens tur. Første mål var Bjorøy og Tyssøy i Fjell kommune, Disse to øyene som ligger like utenfor Håkonsvern ble landfast med en 2 km undersjøisk tunnel i 1996. Tunnelen ble delvis bompengefinansiert, men i 2005 kunne bommene fjernes og folk kunne komme gratis til øyene. En dobling av folketallet etter at tunnelen kom viser med all tydelighet at infrastruktur er viktig når folk skal bosette seg.  Øyene ligger idyllisk til og det er nesten ufattelig at det er mulig å bo så stille og fredelig ved sjøen og samtidig ha så kort vei inn til Bergen sentrum. Bebyggelsen på øyene er ett kapittel for seg selv. De eldre husene ligger som regel på en lun og god plass og bærer preg av nøysomhet. For nybyggene er det utsikt som gjelder og som regel er det store og prangende hus som gjelder. De aller fleste i vestnorsk tradisjon, men det er ikke til å legge skjul på at en del gedigne funkishus får en til å fundere en del.... 

Samling på Tyssøy
På snuplassen på Tyssøy gjør vi ett kaffe stopp. Noen har tatt med både kaffe og noe å sette tennene i så det blir en trivelig stund. Vi er ved veis ende og det er derfor bare å sette kursen tilbake til fastlandet. Når vi kommer tilbake til hovedveien venter jeg en stund for at vi skal få samlet troppene. Da jeg kommer ut på veien ser jeg at det fortsatt kommer sykler ut av tunnelen. 17 sykler utgjør en mye lengre rekke enn jeg hadde tenkt. Faktisk så lang at det går lang tid før jeg oppdager at vi mangler flere sykler etter at Bjarte fikk problemer med sin sykkel. Foreløpig diagnose er feil på en coil, i hvert fall manglet det gnist på ene sylinderen. Håper det ordner seg kjapt.

Prøvekjøring må til....
Bjarte ble kjørt hjem, mens vi andre fortsatte turen via Knappetunnelen og Kokstad før vi havnet i Blomsterdalen. Her var det nye bakveier som etter hvert førte oss til Stend. Derfra gikk det over Fanafjellet og til Lysefjorden. Siden vi lå litt etter skjema ble turen lagt over Langedalen, en smal og bratt stripe vei som fører oss til Søfteland på ett øyeblikk. På Søfteland var det bare å ta tålmodigheten i bruk for å komme oss ut på en, som vanlig, altfor trafikkert E39 og så den siste lille stubben opp til Er-An veikro.

Line-up utenfor Er-An
På Er-An var det tid for mat og drikke. Kake og kjeks på Tyssøy til tross, en etterlengtet post på programmet for mange. Mot alle odds var det nydelig å sitte ute på altanen på kroen og nyte kvelden i godt lag. Praten gikk livlig og mørket hadde senket seg før folk brøt opp og kjørte hjem til sitt etter nok en flott Triumph kveld sammen.

Dessverre markerte dette også slutten på det oppsatte programmet for et meget innholdsrikt år. Vi har likevel ikke tenkt å gi oss for i år og det er ikke nødvendig å pakke ned sykkelen å vente på vårmønstringen helt enda. Blir det fint vær kjører vi Bonus RUN som blir annonsert her på bloggen med relativt kort varsel. Så stay tuned!
Langbord på altanen en september kveld hører til sjeldenhetene
Ellers kan det virke som om det er noen som kunne tenkt seg en tur til London og Christmas Party hos Jack Lilly i år også. Vi sjekker opp datoer og kommer tilbake til saken. Vi har også snakket litt om vi skulle ha ett julebord på Er-An, som har alle rettigheter. Fint om folk kunne flagget om det var interesse for noe av dette, da blir det litt letter å planlegge.

Håper vi sees snart. 


1 kommentar:

  1. Skulle gjerne ha vært med, da min første tur - Long Run til Sand og herlig kjøring i Ryfylke absolutt gav mersmak. Desverre satt jeg på fly fra Aberdeen i går kveld, slik at jeg ikke rakk årets siste.
    Kommer sterkt tilbake til neste sesong

    Explorer-Jan

    SvarSlett