torsdag 27. oktober 2011

Krampetrekninger i høstsol

De siste dagers fantastiske høst vær har gjort det mulig å få noen ekstra turer med sykkelen. Tirsdag ble det en omvei via Norheimsund og Samnanger hjem fra jobb. I strålende sol og 15 graders varme ble det en aldeles nydelig tur. Faktisk så bra at hele onsdagen gikk med til en ny tur, denne gangen Sunnhordland rundt.


Oppglødd etter den herlige turen hjem fra jobb dagen før, stilte Einar og undertegnede på Halhjem kl 0900 for å ta fergen til Sandvikvåg neste morgen. Fleksibel arbeidstid hadde åpnet for muligheten til bruke dagen til å kjøre motorsykkel. Det kommer nok av dager som vil være bedre egnet til ¨bruke til jobb, det er vi sikre på.
Rast like før Utbjoa

For å unngå for å kjøre for mye i mot den lave solen var planen å komme oss ett stykke sørover mens solen fortsatt stod i øst. Sikkert en god teori, men det er bare det at solen kommer opp litt seint på denne tiden av året og derfor ikke er så østlig som vi hadde tenkt. Det ble derfor kraftig, lav sol den første delene av turen.

For å unngå både sol og trafikk valgte vi vestsiden av Stord og det ble et svært lykkelig valg. Her var det utrolig flotte MC veier med masse svinger og flott asfalt. At det stort sett var med gul stripe på veien også er jo som ren bonus å regne. Virkelig å anbefale folk som skal nedover mot Stavanger.

Vi fortsatt sørover til Skjold hvor vi tok av mot Utbjoa og tok en runde for å komme oss til Ølen. Her var det også flotte veier og veldig mye fint å se på, selv om det var ett hekt annet forfall i bebyggelsen enn det vi så på turen til Sogn tidligere i høst. Fra Ølen til Etne var det ut på E134 og i trailer kø igjen, før vi tok av i Etne for å kjøre til Skånevik. Her var det brukbar vei enkelte steder, men gjennom gående for smalt til å få godkjent. At vi bare traff tre biler på de 28 kilometerne turen varte, teller jo selvsagt positivt.
Fergen fra Skånevik tok oss til Utaker og inn i ett fantastisk parti for motorsykkel kjøring. Her koste vi oss virkelig de rundt 4 milene til neste fergekai. Denne gangen fra Arsvågen til Gjermundshamn. For tredje gang denne dagen kommer vi omtrent sist inn på fergen, men av en eller annen grunn har det hver gang vært ett ledig spor som gjør at vi kan kjøre helt frem og stille oss fremst på fergen. Håper dette er en ny standard på fergene som skal følges opp neste år også.

Siste etappe legger vi til Våge på Tysnes. Vi får da kjøre på kjente veier, men motsatt vei av det vi er vant til og det er utrolig hvor rart det kjennes. Man kjenner jo nesten ikke igjen en sving og det blir faktisk en helt ny tur.
Ikke fritt for at det blåste litt i Sunnhordland. Dette så vi mye av.
Kanskje vi har kjørt litt for fort til Våge for her må vi for første gang i dag vente litt på fergen. Men vi er strålende fornøyd med dagen, selv om det ble litt mer skyer og litt kaldere enn det vi hadde forventet. Uansett, dagstur med motorsykkel i slutten av Oktober hører absolutt til det man kaller bonus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar