søndag 2. oktober 2011

Herlig høst RUN

Bonus RUN på lørdag ble akkurat så fantastisk som vi hadde håpet på. Tett på 20 grader i luften og tørre og omtrent bilfrie veier. Rammene for en flott 1. oktober tur kunne umulig ha blitt bedre for de ni Triumph'ene som benyttet anledningen til en ekstra bonus tur nå helt på tampen av sesongen.

Fra Våge var vi syv sykler som satte kursen innover mot Ølve og Gjermundshamn. På tørre veier er dette en utrolig fin tur og vi danset rolig gjennom høstlandskapet i deilig sommer temperatur og bare nøt øyeblikket. En lett dis gjorde at lav høstsol ikke var til særlig sjenanse de gangene vi hadde kurs rett mot solen. Ute på fjorden var det stille og rolig og vannet speilet høstfargene til flotte malerier. På fortsatt grønne bakker lå det massevis av traktor egg til forvissing om at det skal bli mat til Dagros i vinter også. Ja, strekningen fra Våge til Gjermundshavn er alltid en nytelse å kjøre og det var ikke noen unntak denne gangen heller. 

På Gjermundshamn, der vi tok turens første stopp, møtte vi Martho. Han skulle egentlig ha med seg sin sønn på turen, men sønnens sykkel hadde tydelig ikke lyst til å kjøre med oss og hadde skapt masse problemer og måtte dessverre bli hjemme denne gangen. Fordelen med lørdagstur er at butikkene er åpne når vi kommer på besøk og dermed var det mulig å få kjøpt seg en is til høstpris også.  

Selv om det var koselig, måtte vi videre på vår ferd. Strandebarm Fjordhotell var målet. Her var det imidlertid lukket og låst. Om det bare var for sesongen eller ikke, fant vi  ikke helt ut av. Dag, som hadde kommet litt før oss, hadde imidlertid forstått det at de bare sånn uten videre hadde blitt lukket og låst en dag. Vi får håpe vi kan få komme inn her å drikke kaffe neste sesong også. 

Vi fortsatte uansett videre til Norheimsund hvor vi besøkte en pizza restaurant nede på kaien. Her var ute møblene egentlig tatt inn for sesongen, men ble tatt ute igjen til ære for oss. Det må likevel innrømmes at det hadde blitt litt kjøligere nå. Kun 15 grader viste termometeret når vi ankom Norheimsund.

Etter nok en god pause gikk siste felles etappe over Kvamskogen og til Bjørkheim. Nok en aldeles nydelig etappe. Faktisk steg temperaturen litt igjen. Vi ble stående å prate litt til på Bjørkheim før folk kjørte hjem hver til sitt etter en utrolig herlig bonus RUN. 

Mest sannsynlig er dette den siste for i år, men vi har jo lov å håpe på nok en Indian Summer helg.
Takk for turen folkens.

3 kommentarer:

  1. Hei, alle sammen. Ser ut som dere har kost dere på tur. Skulle gjerne ha vært med ungdommen på kaffe slabberas med fyrstekake osv. Men det ble dessverre dykketur denne helgen. :)

    SvarSlett
  2. Man kan ikke få med seg alt, vet du. Synes uansett det var bra med ni sykler på så kort varsel. Og forresten, det ble sterkere kost enn fyrstekake denne gangen.....

    SvarSlett
  3. Dette lover bra. :) Håper også på litt mer av Indian Summer dager...det gav mersmak. :)

    SvarSlett