søndag 22. april 2018

Hvordan gjøre en kort tur lang

Det var ikke mange som kunne gjenskape kjøreruten til Lyngheissenteret
Det var hektisk aktivitet før avreise for årets første RUN. Vinterforet i jakken måtte nemlig ut, midlertidig riktig nok. Det faktum at årets første RUN falt på årets, så langt, varmeste dag var svært beleilig og velkommen.


Oppmøte denne gangen var Triumph Bergen hvor man de på kort varsel, vartet opp med ferske vafler og kaffe. Et fint tiltak, særlig når ingen hadde knyttet oppfordringen om å ta med kaffe på turen til sitt bryst. Butikken var rimelig full av sykler og svært mange av de med solgt merke på. Det virker å gå unna for Triumph fortiden og det liker vi.
Trenger visst å friske opp igjen hvordan man gjør en Lineup
Kveldens destinasjon var Lyngheisenteret på Lygra i Lindås kommune. I samarbeid med grunneierne blir dette 1500 mål store område med lyngheier holdt i hevd og det økologiske samspillet mellom gårdsdrift og kulturlandskap blir gjort synlig. Vi kunne selvfølgelig valgt en kort vei ut der, men det ville ikke vært helt i god TiV tradisjon.

Hovedbygningen med iafe stengte kl 1500
Vi startet derfor først med å kjøre gamleveien til Salhus og derfra ut til E39. Deretter fulgte vi E39 til vi kom til Hillesvåg. Her forlot vi E39 og med Jon Rambjør som hærfører fikk vi en flott leksjon i hvordan gjøre en kort tur lang. Her var der bakker opp og bakker ned, svinger i bøtter og spann. Ja, til og med en tunnel med nærmest jordbunn hadde vi med.
Gamle hus og steingarder på området
Med andre ord alt det en skikkelig mc vei skal inneholde. Det eneste vi ikke hadde tenkt på at vi fortsatt er tidlig på våren og ikke alt vårarbeidet er ferdig ennå. I hele vinter har de fleste av oss forbannet all bruken av salt på veiene våre. Saltet som spiser opp biler, sykler og alt som befinner seg på veien. Her ute bruker man ikke salt, men sand. Og pussig nok forsvinner ikke sanden når det ikke er bruk for den lengre.. Nei den legger seg i tynne lag oppå asfalten og det som var bra i venter er nå forvandlet til en trafikkfelle for oss på to hjul. Heldigvis var det ingen som fikk problemer og alle kom trygt frem til bestemmelsesstedet.
Selv om temperaturen droppet 10 grader skapte himmelen magi
Med stengt kafe og ingenting medbrakt ble siste stopp på turen Shell stasjonen i Knarvik. Her var det kaffe og junk food for dem som hadde lyst. Jon skulle noe annet på returen og TomTom måtte vise vei tilbake. Nå var det korteste vei til målet som gjaldt. Om noen lurte, ja det var veldig mye kortere.

Takk for turen folkens. Neste TiV tur blir 1. mai og da setter vi en skikkelig LineUp!

Tid for mat :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar