torsdag 7. juli 2011

Kaffekos ved Sognefjorden


Syv personer fordelt på seks motorsykler, de fleste "nyvasket" etter syndeflommen i Åsane, var klar kl. 1715 for å ta fatt på denne siste Triumph RUN før sommer ferien. Kursen ble lagt nordover mot Mongstad og vi tok det med ro på de våte veiene. I flg google maps skal det ta 48 minutter å kjøre, så det var ingen ting som hastet. Vi hadde jo en hel time til rådighet.


Når en ser bort fra en septikk bil som på død og liv måtte kaste seg foran oss like før Mongstad så gikk turen helt problemfritt. Ikke det at denne septikk bilen skapte noen fare, men den drog opp veldig mye dritt på visir og luktet heller ikke noe gått, for å si det sånn. På veien nordover hadde Henning nådd oss igjen med sin Truxton slik at vi var syv sykler som kom inn på fergekaien. Like etterpå dukket også Jon opp med sin nye gul grønne Tiger 800 opp.

På fergen over til Sløvåg fikk vi stå helt fremst på fergen slik at vi kom oss først av og fikk kjøre uforstyrret fra første stund. Regnet var nesten helt borte og enkelte steder kunne til og med skilte med tørre veier. Vi kjørte forbi Dalsøyra og videre nordover til vi tok inn på fylkesvei 3 mot Instefjord. Her ble den fra før relativt smale veien enda smalere uten at det ble et problem.

Naturen innover er nydelig, med høge fjell som ender rett ned i fjorden. Likevel ikke til å unngå å undres litt over hva som fikk folk til å slå seg ned og begynne å dyrke jord i dette bratte landskapet. Vi klatret oss over ett lite fjell før vi nærmet oss Takle, en av de aller mest nedbørs rike stedene her i landet. Med tunge svarte skyer hengende over oss må det innrømmes at det var med litt bange anelser. Det viste seg at frykten var helt ugrunnet, for i Takle var det faktisk tørre fine veier.

Kaffe stopp var planlagt på Brekkestrand Hotell, helt i vannkanten av Sognefjorden. En fjord som for anledningen lå stille og fredelig og skapte en herlig ro i hele landskapet. Kaffe og kake ble nytt på altanen før vi igjen satt kursen videre. Denne gangen på vei hjemover.

Utfra Brekke var der noen våte og mørke tunneler, som absolutt ikke falt i smak. Når vi hadde myst oss trygt gjennom de litt kalde tunnelene slo duggen til på direkten når vi kom ut i den deilige sommer temperaturen. Speil og visir ble ubrukelig på sekunder, og for oss som kjører med briller - brillene. Ikke noe spesielt artig akkurat det med andre ord. Det gikk nok bra det og og vi kom etterhvert utpå de flotte veiene på E39.  Nå var også veiene tørket opp og himmelen lys og fin så det ble en skikkelig kosetur videre. I de bratte tunnelene var det noen som lurte på om det var nok trekk i sykkelene til å komme opp på en anstendig måte. Og det var det.

Det er ikke ukjent at det er en del politi i området rundt Romarheim og i krysset til Modalen stod de denne gangen også. De fikk se åtte flotte Triumpher på rekke gli rolig forbi. Vi fortsatte inn til Ostereidet Kroa og tok en siste stopp der, før vi sa takk for følget til Jon og fortsatte hjemover en time senere.


Til alle de som ikke fikk med seg at vi hadde byttet kjøredag fra onsdag til torsdag denne gangen beklager vi. Det ble gjort fordi det i helgen som var ble meldt fryktelig dårlig vær til torsdagen og tilsvarende supert til onsdagen.  Dette synes vi var for ille og valgte å bytte dag. Historien forteller oss at dette var helt unødvendig og det er lite trolig at vi kommer til å la YR eller andre værmeldertjenester få oss til å endre dag flere ganger. 

Så selv med en litt våt start, ble det en riktig så flott tur denne gangen også. Kjekt at er det at det dukker opp nye fjes forsatt. 

Ha en riktig god sommer.

2 kommentarer:

  1. Hei.
    Og takk for en flott tur. Hyggelig å hilse på nye og gamle bekjente.

    Hilsen
    Henning H. Dyrkolbotn

    SvarSlett
  2. Hei,
    takk for tur, torsdagen var jo akkurat det samme....regn å sånn...
    Gleder oss til neste tur.
    Noen som drar til Lucas-rally?

    Mvh Jon800

    SvarSlett