fredag 15. april 2011

Nydelige Osterøy

Da vi etter to nydelige dager med grilling på altanen virkelig var i ferd med å friskmelde våren 2011, kom det dessverre et nytt tilbakeslag i form av 6 grader og regn. Dette, sammen med sykdom, sykler som ikke var klare og jobb, var nok hovedgrunnen til at det ble en tynn rekke motorsyklister som satte kurs for Osterøy i går ettermiddag.
Med stor forståelse for de som syntes været var for ille til å delta på årets første Triumph RUN satte undertegnede og Trygve kursen mot Osterøy. Vi hadde egentlig ikke tenkt å ta hele turen siden vi bare var to, men skulle i alle fall kjøre til Lonevåg. Osterøy viste imidlertid seg fra en god side og det var såvidt det regnet og veiene var nesten tørre når vi kom der.

Igjen måtte jeg ta meg i å bli imponert over hvor bra veiene på øya har tålt vinteren. Greit nok at de ble smale etter at vi svingte av mot Gjerstad for å følge gamle veien mot Lonevåg. Dekket imidlertid, er jo utrolig bra, og det er en fryd å være motorsyklist her. Når vi kom til Lonevåg videregående skole stod vi overfor nok et veivalg, skulle vi ta korteste veien ned til Loenvåg eller skulle vi ta gamle veien til Fotlandsvåg. Vi valgte det siste. Dette er en smal veistrekning som heller ikke kan skilte med den aller beste standarden på veidekket. Vi tok en liten stopp oppe ved Storavatnet og med medbrakt kaffe, te og sjokolade ble det en koselig stund. Ja, dere kan bare angre på at dere ikke ble med.

Deretter fortsatte vi ned svingane mot Fotlandsvåg. Tidligere var dette eneste veien som førte til Fotlandsvåg om en ser bort fra at det gikk ferje fra Eikangervåg og til Tysse. Det var nok ikke bare bare og komme seg inn her tidligere, nei..

Fra Fotlandsvåg gikk turen videre mot Hosanger og "nye" veien til Lonevåg. Her ble det stopp på Osterøykroa. Et sted som på utsiden ser ut som et typisk gatekjøkken og du forventer deg et billig og kaldt plastinteriør på innsiden. Men, så feil kan en ta. For inne var det riktig koselig og så virkelig innbydende ut. Ja, i kveld er det faktisk PUB kveld om der er noen som skulle være interessert......

Siden vi var på motorsykkeltur valgte vi imidlertid å sette oss på benkene utenfor og kose oss med is og vafler før vi etterhvert la turen tilbake til fastlandet. På returen kjørte vi først et stykke  mot Valestrand før vi tok inn på en ny rett, to felts vei som på få øyeblikk tok oss tilbake til Osterøybrua.

Alt i alt en veldig, veldig fin tur som virkelig kan anbefales alle som skal ut og lufte sykkelen i Påsken. Til dere som lurte på om vi var våte og kalde etter turen, kan vi begge to avkrefte det. Vi hadde det fint og kan konstatere at vi kan gå sesongen i møte med vanntette klær begge to.

Håper på bedre vær og bedre oppmøte torsdag 5.mai. Møteplass, turbeskrivelse og tidspunkt vil komme her på bloggen over påske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar