torsdag 2. september 2010

På guidet tur rundt om på Askøy

Skjeldent mange Triumph på Torget i Bergen
Jeg vil tro det er noen tiår siden det har vært samlet så mange Triumph motorsykler på torget i Bergen. Ni sykler var vi som satte kursen mot Askøy torsdag ettermiddag. Feltet vokste etter hvert slik at vi totalt var 12 Triumph på Herdla denne fantastiske september kvelden.
På Herdla
Det er ikke ofte vi samles på torget før avgang på turene våre og det er kanskje det beste. Det var nemmelig ikke enkelt å holde 9 sykler samlet gjennom ett oppgravd Bergen sentrum. Røde lys, masse trafikk og omkjøringer gjorde at det etter hvert ble stor strekk i feltet. Vi kom oss nå likevel greit ut på motorveien mot Askøy og alle som kjørte med oss ut fra Torget var med oss da vi svingte av Askøy broen.
Lin-up på Herdla - 11 Hinckley Triumphs
Stein, som ikke hadde rukket oss på Torget , stod på utover for å nå oss igjen og rakk akkurat å få med seg at vi svingte av mot Strusshamn. Og godt var det. For etter dette er det ikke mange som kan fortelle hvor vi var. Med Nils som kjentmann bar det på kryss og tvers av Askøy. I absolutt alle himmelretninger. Han fikk virkelig vist oss at Askøy har mye å by på av natur og utsikt. Spesielt når vi var oppe på noen høyder med den mega utsikt innover mot Bergen og Byfjorden ble jeg imponert. Etter hvert kom vi ned på veien mot Ask og fulgte den videre nordover på østsiden av øyen. Det var flotte MC veier, men den lave solen som stod rett i mot gjorde det litt vanskelig å få skikkelig flyt i ukjente svinger. Det ble litt lettere når vi kom inn på rv 562 og fikk gul stripe.
Rocket 3 - ett mektig syn

Da vi kom ut til dagens mål, Herdla Gjestehus, stod det en allerede en 1962 Thunderbird på parkeringsplassen. Det var to venninner fra Askøy som var ute på tur helt tilfeldig. En litt artig opplevelse for oss alle. Det som imidlertid var litt skuffende var at det ikke var mulig å få den kaffe koppen vi var lovet på Gjestehuset. Det er liksom litt greit å få satt seg ned etter å ha kjørt en fin tur. Mens, vi stod der dukket det nok en motorsykkel opp. Å joda, det var en Triumph det også. Det var nemmelig Marthon som var ute og luftet sin Rocket 3. Han visste vi skulle ut her og hadde gledet seg til stedets berømte raspeballer og regnet med at vi akkurat hadde satt oss til bords når han kom. Men, raspeballer er om søndagen og i dag var alt stengt så vi valgte å sale opp igjen å legge turen til bennaren (lokal for bensinstasjon) på Ravnanger.
Disse to blide jentene møtte oss da vi kom til Herdla

Med fine veier og solen i ryggen gikk turen til Ravnanger veldig greit. Her fikk alle som ønsket det seg en kaffeskvett og evt. mat. Selv uten benker og bord ble det ett trivelig opphold på "bennaren" der praten gikk livlig hele tiden. Hjem herfra dro folk litt etter behov. Truls måtte dra først siden han skulle helt hjem til Rosendal og måtte nå siste ferge fra Gjermundshamn 2250. Det første stykke fikk han følge av Einar som også skulle over Gullbotn. Deretter brøt folk opp litt etter litt, etter nok en fin Triumph RUN.

Dette var siste ordinære Triumph RUN for i år, men vi er garantert tilbake neste år. Dersom det er interesse for det, er det muligheter for å være med på en tur sammen med Scandinavisk Tiger Club lørdag 11. september rundt om på Stord og evt. Bømlo. Vi må da ta en ferge fra Halhjem kl 1130. Gi en tilbakemelding om det er aktuelt, så vi kan ta kontakt med Tigerklubben og gjøre noen avtaler.

Ellers så vil jeg minne om påmelding til avslutningen på Kjelstraumen Vertshus. I løpet av neste uke, må vi endelig bekrefte hvor mange rorbuer vi trenger.

1 kommentar:

  1. Flott tur rundt øen. Er ikke en tur en tar uten guide med alle de avstikkerne som vi var innom.
    Marstein er en idyllisk plass,og så er jo alltids sjangesen for at en dumper borti noen søte Damer med Triumph.

    Mvh Truls

    SvarSlett